Kerthelység

2013. nov 18.

A Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület nyári eseményei

Írta: admin Kategória: SPORT

2013. augusztusi edzőtábor

Idén a Törökbálinti Shaolin Kungfu Egyesület gyermektábort szervezett, Balatonföldvárra vitte le az utánpótlás szakosztály ifjabb tanítványait. A tábor a megszokottaknak megfelelően, családias hangulatban telt. Célunk az volt, hogy a gyerekek új ismeretekkel, tananyaggal és tapasztalatokkal térjenek haza. A résztvevők nagyon lelkesek és szorgalmasak voltak, élvezték, hogy újabb és újabb eszközöket, formákat ismerhettek meg. Az esti edzéseken újra és újra megcsinálták a délelőtt megtanult gyakorlatokat, sőt néha még a pihenőidejükben is gyakorolni akartak.

A napi három edzésen kívül jutott időnk más programokra is. A strandolás volt
a kedvenc, minden délutánt lent töltöttünk a parton. Lehetőségünk nyílt vízi biciklizni a Balatonon, és egy alkalommal vitorlázni is elmentünk. Mindenki nagyon jól érezte magát, a csapat jól „összekovácsolódott”, a közös élmények emlékezetesek maradtak. Reméljük, következő táborunkban is hasonlóan sok tapasztalatot gyűjthetnek tagjaink.

Takács Dalma

2013 augusztus, Kína

Idén augusztusban ismét sikerült ellátogatnom Kínába, azon belül is a dél kínai Guangzhouba, hogy ott egy magyar delegációval eltöltsek egy hónapot. Ezen az intenzív edzői továbbképzésen részt vett Váczy Balázs, Herczeg András, Szabó Viktor, Varga István, Kövér Kristóf és jómagam. Az 1 hónapos tábor augusztus 1-én kezdődött. Szerencsénkre alkalmunk volt találkozni és tapasztalatot cserélni a világ minden tájáról érkező edzőkkel, tanárokkal.
A menetrend: Minden reggel 5:30-kor keltünk, napi 3 edzés és különféle programok (kalligráfia, kínai óra, tea szertartás) vártak ránk. A meleg és a páratartalom miatt az edzések végén szó szerint csavarni lehetett a pólónkból a vizet. Nagyon örültem, hogy együtt edzhettem a kínai Jiaolienekkel, edzőkkel egy valóban gyönyörű helyen fekvő Chan Wu centerben. Ez az egy hónap, habár fárasztó volt, gyorsan eltelt. Ennek köszönhetően most szeptemberben új élményekkel, tapasztalatokkal vágunk neki a tanévnek és edzéseknek.

Telegdy Ákos

HKF országos bajnokság, II. forduló – 2013 szept. 21.

A Magyar Kungfu Szakszövetség Idei őszi versenyén Törökbálintról nem csak versenyzők indultak. Egy bírói képzés keretén belül 5 egyesületi tag (Takács Dalma, Bóta Ili, Oláh Attila, Ludescher Nimród és Telegdy Ákos) a versenyen teljesítette a bírói vizsga gyakorlati részét is.

A versenyzőknek ez a találkozó jó alkalom volt arra, hogy felmérjék tudásukat, és egyben fölkészüljenek az októberi nemzetközi bajnokságra, amit ez alkalommal Érden rendeznek majd meg.

Versenyzők pusztakezes formagyak.    hosszú fegyver formagyak.
Kósa Panna            1. helyezés,                  1. helyezés
Kósa Benő              1. helyezés,                  1. helyezés
Oláh Roland           3. helyezés,                  2. helyezés
Vörös Kristóf          4. helyezés,                  3. heyezés

Telegdy Ákos



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!