Kerthelység

2013. szept 22.

Rövidhírek

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Jubileumi Bálinti Sokadalom

Tízedik alkalommal rendezte meg a Munkácsy Mihály Művelődési Ház a Bálinti Sokadalmat. A kerek évfordulóhoz kiemelt program dukált, amely megszervezésében sokat segített Fülöp Tibor Zoltán,
a Magyar Hagyományőr Világszövetség elnöke, városunk lakója.

A Sokadalom idén a hagyományőrzés jegyében telt. Különböző korokat idéztek meg a szervezők az Árpád kortól az 1848-49-es szabadságharcig, korhű ruhákkal, fegyverekkel, ételekkel. Az előadások mellett kirakodóvásár, mesterségek bemutatója, játszópark és táncház várta a kilátogató családokat. A rendezvény záróeseménye a Csík Zenekar esti koncertje volt. Az együttes a művelődési ház hátsó udvarán, igazi „sokadalom” előtt adott közel két órás koncertet, amelyen az összes nagy slágerük is elhangzott. Sztárvendégük Lovasi András volt.

Szeretet Földje Alkotótábor

Idén is megtartotta egyhetes nyári alkotótáborát a Szeretet Földje Alkotóközösség.
A többségében a helyi katolikus közösséghez tartozó művészek és amatőr alkotók egy héten keresztül készítették szobraikat, festményeiket, rajzaikat, de volt, aki szövőkeretét hozta. Az alkotásokat a helyi közösség az alkotótábor hetének vasárnapján tartott misék után tekinthette meg.
Az alkotótábor tagjai voltak: Antal Péter, Antalné Tari Zsuzsa, Gráfel Judit, Hankó Éva, Papp Nikolett, Sipos Gyula, Torma Katalin, Zámbó Attila, Zámbóné Horváth Krisztina, Palkó Balázs és Veszely István.

Nyárköszöntő Esték

Igazi zenei csemegékben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a Művelődési Ház által szervezett Nyárköszöntő Esték rendezvénysorozatra. A négy alkalomból álló program több zenei műfaj kedvelőinek is kellemes pillanatokat szerzett. Fellépett az oldies zenét játszó Old Sámán zenekar, énekelt nekünk Harcsa Veronika, Popcorn! turnéján megállt nálunk a Chameleon Jazz Band, utolsó alkalommal pedig a Borbarátok Estéje idényzáró rendezvényének keretében Camel és barátai zenéltek.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!