Kerthelység

2013. júl 09.

Siket gyerekek látogatása Törökbálinton

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Példa nélküli összefogásnak lehettünk tanúi településünkön, amikor városunkba látogatott a Klúg Péter Iskola siket tanulóinak egy csoportja. A törökbálinti Önkormányzat, helyi vállalkozók, civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek első szóra siettek Borbély György segítségére, hogy minél tartalmasabb lehessen a gyerekek háromnapos törökbálinti látogatása.

Borbély György, a Roni Közértek tulajdonosa idén áprilisban került kapcsolatba a szegedi iskolával, miután településünkön gyűjtést szervezett az intézmény rászoruló tanulóinak. Mint lapunknak elmondta, már Szegedről hazafele jövet megfogalmazódott benne az ötlet, hogy meg kellene hívni a gyerekeket egy pár napra Törökbálintra. Az ötletet tettek követték, Gyuri megkereste Kailinger Ildikó jegyzőasszonyt és Elek Sándor alpolgármestert, akik teljes támogatásukról biztosították. Ezután következett a programok megszervezése. Hála a helyi civil szervezetek aktivitásának, az intézmények pozitív hozzáállásának és a cégek fogadókészségének, igen hamar nagyon tartalmas programot sikerült összeállítani. A teljesség igénye nélkül: voltak Budakeszin a Vadasparkban, lőttek Igaly Dianával, látogatást tettek a Telenor házban, kung-fuztak, fociztak, mazsoretteztek.
Horváth Norbert, az iskola vezetője, aki a csoportot is elkísérte, elmondta, hogy nagyon jól érezték magukat a három nap folyamán, és hogy még soha fennállásuk során nem tapasztaltak ekkora szeretetet, összefogást, amelyet Törökbálinton átéltek.
Végül álljon itt a lista azokról, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a három nap:
Borbély György – Roni Közért, Kailinger Ildikó, Elek Sándor, Vokány Erika, Csokonáné Vízkelety Ildikó, Budakeszi Vadaspark, Matók István – Annahegyi lovarda, Igaly Diána, Bálinti Faló, Telenor, Takácsné Papp Edit – Gyémántkút
Mazsorett Csoport, Gőbel László, Törökbálinti Wu-shu Shaolin Kung-fu Egyesület, Törökbálinti Labdarúgó
Akadémia Egyesület, Tomatti pizzéria, Bálint Márton ÁKI – Szabó Beatrix Xénia, Zimándy ÁI – Szalma Balázs, Munkácsy Mihály Művelődési Ház.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!