Kerthelység

2013. júl 09.

KisKobak verseny Törökbálinton

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Tavaly ősszel, nagy sikerrel rendeztük meg a KockaKobak Országos Matematikaversenyt. Hogy ne csak a matematika szerelmeseihez jussunk el, elhatároztuk, hogy életre hívjuk a KockaKobak kistestvérét, a KisKobakot, amely az élet megannyi területéről származó ismeretekre, összefüggésekre, tájékozottságra épít.
A gyermeknap előtti utolsó tanítási napon rendeztük meg a KisKobak Városi Világismereti Versenyt, amelyen Törökbálint két iskolájából összesen 273 diák vett részt- harmadik osztályosoktól a nyolcadikosokig.
A verseny megrendezésével fő célunk az volt, hogy játékos formában szólítsuk meg és juttassuk élményhez a diákokat. A feleletfüggő labirintus-tesztben az iskolában elsajátítható sokrétű tudáson kívül jó volt tudni például, hogy az óriáspolipoknak három szíve van, hogy a regisztrált Facebook felhasználók száma nagyságrendekkel nagyobb, mint a valaha legyártott Lego-elemek száma, és hogy a világ leghosszabb hullámvasútja eléri a 2500 méteres pályahosszt.
Az eredményhirdetésre június 7-én került sor a Munkácsy Mihály Művelődési Központban. Erre minden évfolyamról a legjobb 5 eredményt elérő tanuló, továbbá osztályfőnökeik kaptak meghívást.
A meghívott gyerekek nagy örömmel vettek részt a tudomány jelképeként ismert brüsszeli Atomium ember-nagyságú modelljének megépítésében. Ezen kívül olyan logikai, stratégiai és képességfejlesztő játékokkal is játszhattak, amilyeneket később díjakként haza is vihettek.
A díjakat, jutalmakat Turai István polgármester és Hajdu Ferenc alpolgármester adták át.

Első helyezést értek el:
3. osztály:    Éles Dániel, tanítója Villásiné Istók Beatrix
4. osztály:    Dósa Anna, tanítója Kollár Mónika
5. osztály:    Pintér Artúr Vilmos,  tanára Lengyelné Tóth Ágnes
6. osztály:    Erdei Anna, tanára Izsák Dávid
7. osztály:    Szeberényi Noémi, tanára Turai Tamás
8. osztály:    Szőke Enikő, tanára Czékmán Zsuzsanna
A legeredményesebb osztály a Zimándy Ignác Általános Iskola 6/a. osztálya lett; ők részt vehetnek egy élményteli napon Budafokon, Magyarország első beltéri kalandparkjában.
A díjazottaknak és a versenyen résztvevőknek szívből gratulálunk!
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a város vezetésének a verseny megvalósításához nyújtott támogatásért; a színvonalas díjazáshoz hozzájáruló helyi vállalkozóknak pedig a felajánlásokért.

Hervay Krisztina



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!