Kerthelység

2013. feb 17.

Pest megye 1.számú választókerületi elnöke: Dr Aradszki András

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti Fidesz, a KDNP és a Polgári Körök szervezésében, december közepén, az országjárás keretében Kósa Lajos, a Fidesz országos alelnöke látogatott Törökbálintra. Az alelnök általános tájékoztatást adott az országos ügyekről, és természetesen kitért a városunkat is érintő kardinális kérdésekre is. Szó volt a helyi közoktatási intézmények állami kézbe vételéről, ezzel összefüggésben pedig az ’új iskola’ megépítésének átvételéről is. A résztvevők kérdéseire válaszolva szólt az adósságrendezésről is, melynek pontos kidolgozása és részletei még nem teljesen véglegesek, de Törökbálint adósságának minimum 40%-át átvállalja az állam, ami óriási könnyítést jelent majd városunknak.
Látogatása során Kósa Lajos bejelentette, hogy Orbán Viktor pártelnök, illetve a párt Országos Elnöksége, Pest megye 1. számú választókerületében választókerületi elnöknek dr. Aradszki Andrást javasolja kinevezni.  (A Pártelnök úr részéről a kinevezés 2013. január 11-én megtörtént.) Kinevezése kapcsán a rendezvényt követően Aradszki Andrástól kértünk interjút.
Tisztelt Elnök Úr! Először is, gratulálunk a kinevezéséhez! Bemutatkozna néhány mondatban a Kerthelység olvasóinak?
1956-ban születtem Békéscsabán. Házas vagyok, két leánygyermek édesapja. A József Attila Tudományegyetem Jogi Karának nappali tagozatán 1982-ben szereztem diplomát. 1988-tól a MOL Rt-nél dogozom jogi menedzserként. 1990-től tagja vagyok a Kereszténydemokrata Néppártnak, a százhalombattai szervezetnek pedig alapítója. 2003. novemberében léptem be a FIDESZ
Magyar Polgári Szövetségbe, 2004. márciusában választottak a Pest megye 8. számú választókerületi tanács elnökének. Folyamatosan részt vettem Százhalombattán, illetve Érden az önkormányzati munkában, a Jogi és Ügyrendi Bizottságban. Gazdasági, jogi ismereteken túl államigazgatási tapasztalatokkal is rendelkezem. Életem során folyamatosan sportoltam, kosárlabdáztam. Elnökségi tagja vagyok a KÉSZ érdi szervezetének, valamint tagja az Érdligeti Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének.  2006. október elsejétől az érdi 8. egyéni választókerület önkormányzati képviselője, valamint Érd társadalmi alpolgármestere voltam. 2010. áprilisától a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vagyok. Örülök, hogy bizalmat kaptam a mostani kinevezéssel és remélem, hogy a jövőben lehetőségem lesz sokat tenni Törökbálintért és aktívan részt venni a város életében.
Az egyik fontos, Érdet és Törökbálintot is nagyban érintő projekt az Érd-Iparos úti M7 lejáró és az ehhez kapcsolódó Érd-Törökbálinti útról nyitandó, Budapest felé irányuló autópálya-kapcsolat. Tudna néhány szót mondani erről?
Az Érd-Iparos úti M7 lejáró tervezési munkái lassan hét éve folynak. A lejáró korszerűsítésének tervei az engedélyező Pest megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségéhez benyújtásra kerültek, továbbá Érd és Törökbálint közösen készített a BME Út- és Vasútépítési tanszékével egy tanulmánytervet az Érd-Törökbálinti útról nyitandó, Budapest felé irányuló autópálya-kapcsolat megvalósíthatóságáról, amely tervet megküldték az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek. A legfrissebb fejlemények szerint ez a szakasz már rendelkezik engedélyezési tervvel, amiről Törökbálint önkormányzata tájékoztatta Németh Lászlóné miniszter asszonyt.  A projekt megvalósítása több más között azért is sürgető, mert EU-s támogatással folyik a város csatornázása, amely érinti az Érd-Iparos úti M7 lejáró területét is. Ez a projekt orvosolná azt a balesetveszélyes helyzetet, amit a jelenlegi lejáró szűk kapacitása okoz, nevezetesen az Érdre érkezők az M7-esen várakoznak, torlódnak, amikor Érdre szeretnének lehajtani, míg felhajtáskor balra nagyívben kell felhajtani az autópályára. Mindemellett és nem utolsó sorban a projekt csökkentené
Törökbálinton az Érdről érkező átmenő forgalmat is.
Mint érdi lakos, vagy mint az agglomerációban élő országgyűlési képviselő, milyen projekteket tart Ön fontosnak?
Az agglomerációban lévő településeknek a jövőben össze kell fogniuk, hogy az őket érintő kérdésekben együtt és ezáltal erősebben tudják érvényesíteni érdekeiket. Fontosak számomra a közlekedés- vagy utazás-korszerűsítési projektek, lévén a legtöbb város alvó város, és rengeteg ingázó lakosa van.  Kiemelten hangsúlyt kell fektetni az elhelyezkedésünkből fakadó logisztikai előnyökre. Fontosnak tartom a jövőben még a zöld beruházásokat és legfőképp az okos, nem pazarló gazdálkodást. Az itteni cégek, lakosok többsége még erősen érzi a válság hatásait, ezért sem mindegy, hogy mire és hogyan fordítjuk a befizetett adóforintokat.
A lakosok hogyan tudnak kapcsolatba lépni Önnel? Van fogadóórája?
Természetesen vannak fogadóóráim, ahol tisztelettel várom az érdeklődőket. Érden, minden hónap első csütörtökén,  17.00-19.00 óra között a Polgárok Házában (Alsó u. 3.) vagyok elérhető, de megtalálhatnak kérdéseikkel a kormánypártok helyi szervezetein keresztül is. Az aktuális eseményeket pedig figyelemmel kísérhetik internetes honlapomon, amelynek elérhetősége: www.aradszki.hu .

F.L.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!