Kerthelység

2013. feb 17.

110 százalékon az MTK-Törökbálint

Írta: admin Kategória: SPORT

Fantasztikus heteken vannak túl az MTK-Törökbálint felnőtt kosarasai. Decemberben és januárban a fiúk  a bajnokságban,  a Hepp-kupában és a Magyar Kupában is érdekeltek voltak.

A Nemzeti Bajnokságban az utóbbi másfél hónapban három mérkőzést játszottak a srácok, és minden alkalommal győztesként hagyhatták el a pályát.  A győzelmeknek köszönhetően – bár a második helyen álló Bonyhád egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – az MTK-Törökbálint csapata vezeti a NBII nyugati csoportját.
Az NBI-en kívül játszó csapatok számára kiírt Hepp-kupában még nagyobb tettet hajtott végre a csapat, ugyanis a Bajai Bácska FKE legyőzésével a fiúk bejutottak a küzdelem négyes döntőjébe. A Győrött játszódó elödöntőben sajnos a legesélyesebb csapat, a későbbi kupagyőzes Kecskeméti TE KK csapata jutott ellenfeül, akik  a kosarasaink fölé emelkedtek, így a srácok a bronzmérkőzésen bizonyíthattak. A négyes döntő érdekessége, hogy a másik ágon döntőbe jutó MAFC csapatát pár nappal később a bajnokságban a bálintiak idegenben legyőzték , vagyis egy kis szerencsével a Hepp kupában döntőt is játszhattunk volna. Ha az arany-, vagy az ezüstérem nem is lett meg, a bronznak is nagyon tudtunk örülni, hiszen a harmadik helyért zajló küzdelemből győztesen jött ki az MTK-Törökbálint a hazai pályán játszó Győr ellen.
A Hepp-kupa harmadik helyéért nemcsak a bronzérem jutott a fiúknak, hanem az is, hogy bekerültek a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé, így nem mást láthattak vendégül a Bálint Márton ÁKI sportcsarnokában, mint az ASE Paks csapatát. A válogatott játékosokkal is felvonuló csapat ellen persze nem voltak nagy remények, de a csarnokba bezsúfolodó 350 ember így is nagy küzdelmet láthatott, melyből végül az egy osztállyal feljebb játszó Paks csapata került ki győztesen.
Eredmények:
MTK Törökbálint–ASE Paks (Magyar Kupa)    68-102

MTK Törökbálint–Veszprémi ESC     81-73    MAFC–MTK Törökbálint     67-71

GYŐR-SZOL SzE–MTK Törökbálint (Hepp Kupa)    81-102

MTK Törökbálint–Kecskeméti TE KK (Hepp Kupa)     67-106

Bajai Bácska FKE–MTK Törökbálint (Hepp Kupa)     70-76

MTK Törökbálint–PTE-Pécsi EAC     87-73

MTK Törökbálint–TF-Budapest (Hepp Kupa)     73-60

Bonyhádi KSE–MTK Törökbálint     76-72



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!