Kerthelység

2012. dec 28.

Látogatás a Beszélj Velem Alapítványi Óvodába

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti gyermekintézmények vezetői, Hajdu Ferenc alpolgármester  kezdeményezésére, november 27-én ellátogattak a Beszélj Velem Alapítvány Nagytétényi Óvodájába. Az alapítványt 1996-ban létesítette egy édesanya, akinek középső gyermeke három évesen még nem beszélt, súlyos beilleszkedési és magatartásbeli gondokkal küzdött.

Az óvoda, a munkatársak odaadásának, hivatástudatának és pedagógia felkészültségének köszönhetően, nagyon nagy segítség azon szülők számára, akiknek gyermekei figyelem-, és tanulási zavarokkal küzdenek, nehezen beszélnek, finom kézmozgásokban – például írásban – ügyetlenek, társas kapcsolataikban sikertelenek, esetleg koraszülöttek, vagy autisták, a környezete elől kórosan bezárkózó hiperaktív, vagy éppen túlságosan passzív gyermekek.
Az óvoda szolgáltatásai között megtalálható a HRG (Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika), a szenzomotoros integrációs mozgásfejlesztés, a terápiás lovaglás, a vizuális fejlesztés észlelése, a grafomotoros fejlesztés, a PECS használata ( képkártya-csere módszer), az autizmus specifikus fejlesztése, konduktív torna, iskola előkészítő, egyéni komplex gyógypedagógia, manuál egyéni mozgásterápiák, logopédia, (dadogás, pöszeség, diszfázia diszfónia, sindelár, megkésett beszéd fejlesztése, korai fejlesztés), tehetséggondozás –  tudtuk meg az alapítvány kuratóriumi elnökétől Dr. Kopp Miklósné, Ágitól és lelkes kollégáitól, akik a törökbálinti intézményvezetői stábot fogadták. Mindannyian egyetértettek abban, hogy manapság egyre több családot érintenek ezek a problémák, és hogy minden gyermeknek szüksége van odaadó gondoskodásra, azonban vannak olyan gyermekek, akik nevelése az átlagos óvodai nevelésen felül több türelmet, szakértelmet és még több odaadást igényel. És  ez az, amiben  a Beszélj Velem Alapítvány segítséget nyújt!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!