Kerthelység

2012. dec 28.

Egy óra zumba garantáltan feltölt bennünket pozitív energiákkal

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hargitai Anita órái már a DNS-ben is

A Zumba egy komplex mozgásrendszer, amely a legnépszerűbb -  elsősorban latin országokból származó - táncok alaplépéseire épül, és garantáltan feltölt bennünket pozitív energiákkal. A Zumba-fitnesz lényege az, hogy elengedjük magunkat. A lépéskombinációk úgy vannak összeállítva, hogy a kevésbé táncos-lábúak is könnyen megtanulják, nagy előnye, hogy mindenki saját erőnlé­tének, ízlésének megfelelő módon végezheti. A lényeg, hogy élvezze a mozgást, a zenét. Hargitai Anita moderntánc pedagógust a törökbálinti zumba kedvelők már jól ismerik, de mostantól - sokak örömére – már a DNS-ben is járhatunk óráira.
Te hogyan ismerkedtél meg a Zumbával?
Gyermekkorom óta lételemem a mozgás. Szertornával kezdtem, majd klasszikus balettal, néptánccal és jazz tánccal folytattam tanulmányaimat. Mesteremtől a görög tánctól kezdve a barokk táncon keresztül a sztepptáncig mindenféle stílusba belekóstolhattam. Diósdon már hetedik éve vezetem a Musical Táncszínpadot és innen jött a zumba ötlete is. Két évvel ezelőtt úgy gondoltam, a tanév végére meglepem a gyerekeket, és bedobok egy számukra - és akkor még számomra is - ismeretlen táncos műfajt. Elkezdtem tanulmányozni a zumbát. A gyermek tanítványim részére a meglepetés nagyon jól sült el, de én lepődtem meg igazán, hogy egy hónap elteltével már jobban tudták  a nyolc-kilenc koreográfiát, mint jómagam.
Miért szereted a zumbát?
Imádom a latin zenét és táncot, és mivel fitnesz elemekkel bővül a koreográfia érzem a testemen, ahogy izmosodik. A zumbát azért szeretem, mert egy hatalmas mix, amibe bele lehet tenni az összes kedvenc táncstílust a néptánctól a hastáncig. Annyira változatosak a koreográfiák és a táncstílusok, hogy egyszerűen megunhatatlan, folyamatosan megújuló foglalkozásokat lehet tartani. A  fitnesz részét hip-hop táncelemekkel gazdagíthatjuk, ezért mindig mondom a csajoknak, hogy már duplán modernek vagyunk és fiatalodunk. De a legnagyobb öröm amit a zumbának köszönhetek, hogy rengeteg barátnővel gazdagodtam. Valójában együtt szórakozunk és még fejlődünk is, és nem utolsó sorban, világéletemben fogyókúráztam most viszont szerencsére nem kell odafigyelnem az étkezésre, mivel a zumba  leviszi a felesleges kilókat.
Lehet-e csatlakozni a zumba órákhoz?
Legutóbb egy hölgy csatlakozott a törökbálinti csoporthoz és ilyenkor le szoktam lassítani az óra menetét, hogy számára is követhető legyen. A hölgy rám szólt, hogy csak csináljuk a megszokott tempóban, miatta nem kell változtatni semmit. Csodálkoztam, de a hölgyet figyelve megnyugodtam, hiszen szépen végigkövette a koreográfiákat. Az óra végén odamentem hozzá és megkérdeztem tőle, hogy milyen táncos múlttal rendelkezik, ugyanis profin lemásolta a mozdulatsorokat. Legnagyobb megdöbbenésemre közölte velem, hogy ez volt élete első táncórája. Na igen, gondoltam magamban, aki akar, az tud is. Egyszóval bármikor lehet csatlakozni.
Másik nagy kérdés, hogy milyen korosztálynak ajánlott a zumba?
Sokan nem mernek jönni, mivel túl öregnek érzik magukat, majd később mindig kiderül, hogy én vagyok az idősebb. A zumba kortalan, mivel mindenki saját magának állítja be a táncos fitnesz intenzitásának erősségét. Táncpedagógus lévén szoktam néha hülyéskedni a „hozd ki az ellenőrződ” dumával, ha látom a lustálkodást, de tudom, hogy mikor és kivel viccelődhetek.
Hol és mikor tartasz kezdőknek zumbát?
Egy héten négy alkalommal lehet velem zumbázni. A diósdi DNS sport és szabadidőközpontban kedden 20 órától pénteken pedig 17 órától. A másik két időpont a Törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Házban van, hétfőn és csütörtökön 19 órai kezdéssel. Sok szeretettel várok mindenkit, aki tánc közben kíván erősödni, fogyni, szórakozni, valamint egy igazi jó csapattal szeretne bulizni!

DNS Sport- és Szabadidőközpont

2049 Diósd, Gyár utca 40.
www.dnssport.hu
Telefon: +36-23-888-860
Email: info@dnssport.hu
Nyitva tartás:
Hétfő–Péntek: 6:00–22:00
Szombat–Vasárnap: 8:00–18:00



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!