Kerthelység

2008. márc 30.

Helytállt az újonc TTC az NB III-ban

Írta: admin Kategória: SPORT

Tavaly nyáron 36 év után nyerte meg ismét a Pest megyei labdarúgó-bajnokságot a Törökbálinti TC. A város támogatását is élvező együttes 2007 őszén az NB III Duna-csoportjának meglepetéscsapata volt, a fekete-fehérek a második helyen zárták a szezont.

A gárdát a harmadosztályba kormányzó Varga László vezetőedző a felkészülés heteiben azt mondta, hogy az lenne a legnagyobb erősítés, ha együtt maradna a társaság. A cél egyértelműen a biztos bennmaradás volt.
Aztán a nyitányon a Lindab-TTC legyőzte az NB I-es Tatabánya második csapatát, s ez olyan lendületet adott az együttesnek, hogy – a döntetlennel zárult tatai meccs kivételével – a nyolcadik fordulóig mindig három ponttal gyarapodott. Az idény további részében is jól teljesített a Törökbálint, csupán Dorogon, illetve otthon a Martonvásár és a nagy vetélytárs, Százhalombatta ellen maradt el a győzelem. Az utolsó két mérkőzésen aztán váratlanul egyetlen pontot sem szereztek a fekete-fehérek: Csepelen a hajrában kapott góllal vesztett az emberhátrányban futballozó újonc, míg a korábbról elhalasztott budafoki összecsapáson a három bálinti labdarúgónak piros lapot felmutató bíró is „benne volt” a vereségben.
Varga László érthetően elégedetten beszélt az őszi szereplésről.
– Futballistáink tudását ismerve biztos voltam benne, hogy nem a kiesés ellen fogunk harcolni, és úgy véltem, helyünk lehet a középmezőnyben – magyarázta. – A játékosok felülmúlták a várakozásainkat, és bizonyították, hogy a TTC nem egyszemélyes csapat. A tavalyi gólkirály, Tóth Ákos Budaörsre igazolt, de ennek ellenére eredményes maradt az együttes. Húsz, becsületesen dolgozó ember közös munkájának sikere ez a második hely.
A törökbálintiak támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtottak. A csatár Csintalan Csaba a csoport őszi góllövőlistáján tíz találattal második volt, Bábik Tibor pedig héttel holtversenyben a harmadik helyen állt. A vezetőedző jól tudja, hogy a tavaszi szezon sokkal nehezebb lesz a csapata számára, hiszen a riválisok jobban figyelnek majd a TTC-re, mint az ősszel. Varga László szerint ez a gárda alkalmas arra, hogy ezután is jól szerepeljen.
– Továbbra is minden mérkőzésen a győzelem a célunk, s ha úgy játszik az együttes, mint eddig, minden törökbálinti futballszurkoló elégedett lehet. Remélem, hogy a bajnokság végén az első öt hely valamelyikén áll majd a TTC.
A tavaszi rajt nem sikerült valami fényesen, a tatabányai döntetlen után vereséget szenvedtek otthon a fekete-fehérek a Mórtól.
Bízzunk a jobb folytatásban!

M. S.
Tags: , ,


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!