Kerthelység

2012. okt 30.

Tájékoztatás a lakossági és közületi díjszabással kapcsolatosan

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt Ügyfelünk!
Bizonyára ön előtt is ismert, hogy az Érd és Térsége Víziközmű Kft. (ÉTV) alapfeladata a víz- és csatornaszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása szolgáltatási területén, így Törökbálinton is.
Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy a lakossági és a nem lakossági, vagyis a közületi fogyasztókra eltérő díjszabások vonatkoznak.

Ezért szeretnénk tájékoztatni arról, hogy mi a teendő akkor, ha az eddig lakásként használt ingatlanban gazdasági tevékenységbe kíván fogni, vagy már jelenleg is működtet vállalkozást a tulajdonos vagy a fogyasztó.
Első lépésként nagyon fontos a gazdasági tevékenység bejelentése az ÉTV ügyfélszolgálatánál. Ha a vállalkozás által fogyasztott víz mennyiségét nem lehet külön vízórán mérni, akkor ún. osztott szolgáltatási szerződés megkötésére van szükség. A megosztás alapját egy tervezői vízigényszámítás képezi, vagyis meg kell határozni, hogy az ingatlanban működő vállalkozás és a lakott részen élők vízfogyasztása milyen arányban oszlik meg.
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy megosztási szerződés hiányában – amennyiben a fogyasztási hely ellenőrzése alkalmával gazdálkodó szervezet, vállalkozás által is igénybe vett víziközmű-szolgáltatást regisztrálunk – a gazdálkodó szervezetekkel közösen használt ingatlanokban mért vízmennyiség alapulvételével, annak becsült részére a közületi díj kerül felszámításra. Ez jelentősen magasabb, mint a lakossági díj, tehát érdemes megkötni az osztott szolgáltatási szerződést. (A szükséges nyomtatvány a www.erdivizmuvek.hu weboldalról letölthető.)
Amennyiben a megosztással kapcsolatban további kérdések merülnek fel, ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást a következő elérhetőségeken.

Ügyfélszolgálati Iroda
2030 Érd, Felső u. 2.
Telefon: 23/521-751
Elektronikus cím: ugyfelszolgalat@erdivizmuvek.hu

Érd, 2012. szeptember 6.
Tisztelettel és köszönettel:

Lanku Ildikó
ügyvezető igazgató



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!