Kerthelység

2012. okt 30.

Közbiztonsági hírek

Írta: admin Kategória: • rendőrségi felhívás

Sírrongálással akart imponálni

A Budaörsi Rendőrkapitányság kulturális javak körébe tartozó tárgyra, műemlékre elkövetett rongálás bűntette miatt indított eljárást egy 14 éves fiatalkorú férfi ellen.

F. Z. 2012. szeptember 28-án a hajnali órákban festékszóróval megrongált egy családi kriptát a törökbálinti temetőben.
Nevezett személyt a rendőrjárőrök elfogták. A tanúkihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét megbánta. Az elkövető elmondása szerint egy lánynak akart kedvére tenni a síremléken feltüntetett feliratokkal.
A környékbeliek körében nagy felháborodást keltett az esemény. A büntetőeljárást – az elkövető szabadlábon hagyása mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Betörés Törökbálinton

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a tettesek 2012. szeptember 25-én éjfél körül Törökbálint egyik benzinkútjára betörtek és nagyobb értékben cigarettát tulajdonítottak el.
A cselekményre egy szolgálatban lévő tűzoltó lett figyelmes a szemközti laktanya ablakából.
Az általa adott személyleírás alapján a rendőrség nagy erőkkel megkezdte az elkövető felkutatását.

Lopás és kábítószerrel való visszaélés

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat a kisebb értékre elkövetett lopás és kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 34 éves férfi és egy 32 éves nő ellen.
K. Norbert és G. Renáta 2012. október 2-án 17 óra körül Törökbálint egyik bevásárlóközpontjából egy mini számítógépet próbáltak meg eltulajdonítani, úgy, hogy pár terméket kifizettek, de a táskájukban lévő műszaki cikket átcsúsztatták a szalagpult mellett a földön. A kasszás eladónak feltűnt a cselekmény, ezért értesítette a biztonsági szolgálat embereit, akik megállították az elkövetőket.
A budapesti lakosú K. Norbert ismeretlen tárgyakat helyezett el az áruház előállító helységében lévő kukába, melyekről később megállapítást nyert, hogy azok kábítószer fogyasztásához alkalmas eszközök, valamint kábítószer.
A férfit és a nőt a rendőrjárőrök előállították. A lopás és a kábítószer fogyasztás bűntettét egyaránt elismerték.
A büntetőeljárást – szabadlábon hagyásuk mellett – a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le ellenük.

Lopott alkatrészekkel körözés alatt álló autó

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya intézkedést hajtott végre egy autószerelő műhelyben.
2012. október 2-án 15 óra körül Törökbálinton egy autószerelő műhelyből érkezett bejelentés, hogy ott lopott gépjármű található. A helyszíni adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy az Opel típusú személygépkocsi – alvázszám alapján – körözés alatt áll, a benne lévő autóalkatrészek lopottak, a körözését korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendelte el.
A büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkaptányság Gépjármű Bűnözés Elleni Osztálya folytatja le.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!