Kerthelység

2012. szept 30.

A mi „plázánk”

Írta: admin Kategória: Margóra

Komolyan mondom: nem a nagy nyári uborkaszezon íratja velem az alábbiakat, hanem az öröm, hogy nálunk ilyen megtörténhet, hogy nekünk ilyen van.
Az átalakuló, új nevet és tulajdonost kapó nagyáruházban óriási sürgés-forgással folyt a munka. Régi pénztár el, új nemsokára, pultok, gondolák átrendezve, s persze kiárusítás ezerrel.

Az emberfia ilyenkor bebóklássza a lassan ismeretlenné váló tereket, hátha megakad valami régről vágyott dolgon a szeme. E történet főszereplője is így tett, meg is akadt a pillantása egy csodálatos, vasbeton és műkő párosításából készült, remekül megformázott kerti szalonnasütőn. Az ára korrekten megfelelő volt, hiszen a kilencvenes évek derekát idézte.
Megvásárolta.
Ezt követően derült ki, hogy szállítás az nincsen. Addig ezt elfelejtették közölni vele. Emberünk ettől kissé ugyan megszontyolodott, ám kétségbe nem esett, hiszen évtizedek óta rutinosan vette a vevőbarát kereskedelem akadályait. Így hát számlával, lepecsételt kiadmányozási bizonylattal felszerelkezve az otthonába tért. Másnap pedig megjelent újra az áruházban, immár kisteherautóval és annak vezetőjével kísérten.
A megfelelő pulthoz lépett, átadta a papírokat, elmondta, miért jött. A készséges ügyintéző tízpercnyi próbálkozás után letette a telefont, majd azonnal intézkedett. Így hamar megjelent a kertészeti osztály eladója. A rokonszenves fiatalember mindjárt segítséget is kért a vevőtől, hiszen egyedül képtelen lett volna felpakolni a szalonnasütőt a kézi targoncára. Jó, a sofőr izomereje is kellett hozzá. Húzni azonban a vevő nem segíthetett a targoncát, mert mint jelezték neki: munkavédelmi cipő nélkül ilyet nem tehet.
Ugye, egy ilyen áruháznak legalább két ki-bejárata van, így hát értelemszerűen ahhoz mentek, amelyiknél a kisteherautó parkolt. Csakhogy az éppen egy keskeny és sárga műanyag szalaggal le volt zárva. Az eladó udvariasan megkérte a biztonsági őrt, ugyan, engedné már ki ezzel a nagy pakkal itt őket. Na, ilyet aztán végképp nem lehetett. Irány a másik kijárat, ahol szintén műanyag szalag zárta el az utat, ám ezt egy jobb szívű biztonsági őr lazán felemelte s kibújhattak alatta.
Azaz csak az eladó meg a kézi targonca, a vevőnek ugyanis még harminc métert kellett caplatnia, mert csak ott hagyhatta el az áruteret, két panel között, ami ha szajré van nála: fülsértő hangot ad.
Nyilván örömzenét.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!