Kerthelység

2012. szept 30.

Indul a tanév a Segítő Kéz Szolgálatnál is

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A szeptemberi iskolakezdéssel megsokasodnak a feladatok a Segítő Kéz Szolgálat háza táján is. Igaz, a nyári szezon is komoly munkával telt, hiszen például 10 gyermek készült folyamatosan matematika és fizika tantárgyból a pótvizsgára, és örömmel tudatjuk, hogy mindannyian sikerrel levizsgáztak, sőt volt, aki végül hármassal zárta az előző tanévet. Év közben is folyamatosan folynak a korrepetálások és ennek eredményességét az jelzi, hogy az év közben gyakorolt tárgyakból mindenki simán vette az akadályt az elmúlt évben.
A nyári táborozás is kiválóan telt. A Segítő Kéz Szolgálat munkatársai idén is eredményesen pályáztak, így tíz törökbálinti gyermek nyaralhatott az Erzsébet Táborban Vajtán. Csontosné Kiss Katalin, a szolgálat munkatársa is a gyerekkel töltötte ezt a hetet. Önként vállalta, hogy hivatalos munkaidején túl egy hétig napi huszonnégy órában vigyáz a gondozottjaira.
Sikerült kedvező együttműködést kötni a budaörsi uszoda vezetőségével is, így másik tíz törökbálinti gyermek járhatott ide úszótáborba. Az uszoda vezetése jelentős kedvezményekkel segítette a gyerekek úszástanulását. A résztvevők közül azelőtt senki nem tudott úszni. A tanfolyam költségét Hajdú Ferenc alpolgármester saját képviselői keretéből állta. A kíséretet itt is a Segítő Kéz Szolgálat munkatársai biztosították. Mindkét tábor megvalósulását Törökbálint önkormányzata is támogatta.
Augusztustól a Segítő Kéz Szolgálat vezetése alá integrálódott a törökbálinti bölcsőde. Az intézmény továbbra is önálló szakmai egységként működik, de a működtetést Csokonáné Vízkeleti Ildikó irányításával a szolgálat vette át. Az együttműködéstől az önkormányzat a működtetés költségeinek csökkenését várja, valamint kedvezően hathat a gyermekvédelmi feladatokkal összefüggő közös gondok orvoslására is. Mint azt a szolgálat vezetője elmondta, szoros együttműködésre törekszik a bölcsőde kollektívájával.
A fentieken túl folyamatosan elérhetők a Segítő Kéz Szolgálat már eddig is működő szolgáltatásai. Sajnos a romló gazdasági környezet hatására az ügyfélkör és ezzel a megoldandó problémák sora is egyre bővül.

Nyíri



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!