Kerthelység

2012. aug 31.

Keresztény alkotótábor

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Keresztény alkotótábor volt júliusban egy héten keresztül a törökbálinti római katolikus plébánián. A tábor ötlete már többször felmerült a katolikus közösséghez tartozó helyi művészekben, de ez volt az első év, amikor az ötletből valóság lett.

A művészek összefogását Sipos Gyula, a Szeretet Földje Alapítvány vezetője vette kezébe, akik egy egész héten át festettek, rajzoltak és szobrászkodtak. A résztvevőknek nem voltak nagy terveik, csupán szeretetben együtt lenni, együtt alkotni. Az elkészült alkotásokat, képeket és szobrokat az alkotótábor hetének vasárnapi miséi után, a nagyteremben rögtönzött kiállításon lehetett megtekinteni.
Mivel a tábor jól sikerült, ezért jövőre is szeretnék megrendezni, várva azokat az alkotókat is, akik most nem tudtak köztük lenni. De ők addig sem pihennek: a helyi katolikus képzőművészek alkotásaival új színt szeretnének vinni a közösség életébe, ezzel mintegy vérfrissítést adva a plébániai életnek.
A tábor résztvevői: Antal Zsuzsa, Antal Péter, Gráfel Judit, Papp Nikolett, Torma Kati, Sipos Gyula, Zámbóné Horváth Kriszta és Zámbó Attila.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!