Kerthelység

2012. aug 31.

Születésnapi köszöntés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Május harmincadikán a Munkácsy Mihály Művelődési Ház Festetics termében kilencvenedik születésnapján köszöntötték Balázs Józsefné Margit nénit.

Törökbálint Önkormányzatának képviseletében Hajdú Ferenc alpolgármester adta át azt a két oklevelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Turai István, városunk polgármestere küldött az ünnepeltnek. Ezután a népes család gratulált Margit néninek. Számos virágcsokrot kapott jelen lévő két gyermekétől, unokáitól és dédunokáitól, akik mindannyian nagy szeretettel köszöntötték őt.
Margit Erdőtelken született, és hosszú élete alatt nagyon sokat dolgozott. Tizenkét évesen vitték először summásnak, ettől kezdve minden évben tavasztól őszig a földeken dolgozott, és bár ez a kemény munka bizony sokszor nagyon nehéz volt, azért a föld szeretete végigkísérte az egész életét. Húszévesen költözött a nővéréhez Törökbálintra, és hamarosan férjhez ment. Dadusként helyezkedett el a Dózsa György utcai óvodában, és huszonöt éven keresztül a saját három gyermeke mellett sok száz törökbálinti kisgyermek pótmamája volt. Sajnos az utóbbi években tolószékhez van kötve, így nehezebben jut el a templomba is, ezért alkalmanként István atya vagy Bolla Julika otthonában keresi fel. Türelmesen viseli az öregséget, egyedül azzal a ténnyel nem tud megbarátkozni, hogy már nem tud úgy dolgozni a kertben, mint régen. Reméljük, hogy a következő években is megtalálja majd az apró örömöket az életben.
A Kerthelység szerkesztőségének nevében szeretettel kívánunk boldog születésnapot.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!