Kerthelység

2012. aug 31.

Látogatás a Telenor Házban

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A törökbálinti Idősek Tanácsa szervezésében közel hatvan fő tett látogatást a Telenor irodaházában július 3-án. A rendkívüli hőségre való tekintettel a csoport a művelődési ház aulájában gyülekezett, majd a városunkban jelenleg tesztelés alatt lévő elektromos busszal indult a Telenor Házhoz.

A kedves fogadtatást követően a látogatók először előadások keretében ismerkedhettek meg a Telenor legújabb mobilkommunikációs eszközeivel és technikai fejlesztéseivel. Bemutatásra került egy adatkommunikációs eszköz, amely az egészségügy terén kínál új lehetőséget az orvos és betege közti információcserére. Ezt egy, az irodaház környezettudatos tervezését és működését bemutató előadás követte. Az előadások után süteményekkel és kávéval kínálták a vendégeket, majd kezdődött a házbejárás. Az egyes szervezeti egységeket, úgynevezett unitokat bejárva többeket meglepett, hogy a cégnél egyetlen dolgozónak sincs „fix” íróasztala: a saját egységén belül gyakorlatilag bárki bárhol leülhet dolgozni. A munkatársak többsége laptopot használ, mobilinternet-hozzáféréssel és biztonságos belső hálózati eléréssel kiegészítve. A környezetkímélő filozófia jegyében főszerepet kap az elektronikus dokumentumkezelés: a dolgozók minden beérkező papírt digitalizálnak, a kimenő dokumentumokat pedig csak közvetlenül a kiküldés előtt nyomtatják ki. Az irodaházban étterem, büfé, kávézó, kisbolt, továbbá a kertben különböző sportolási lehetőségek biztosítják a dolgozók magas szintű munkakultúráját.
A házbejárás végén a látogatók bepillantást nyerhettek az épület energiaközpontjába is, ahonnan a különböző épületfunkciókat számítógéppel vezérelt, intelligens központi rendszer irányítja. Az irodaház hűtési-fűtési rendszere – a száz méter mélyre fúrt hőszondák segítségével – geotermikus hőszivattyúkon alapul. A számítógép által vezérelt szellőztető-hőcserélő berendezés biztosítja, hogy minél kevesebb hőenergia vesszen kárba. A használati meleg víz előállításához szükséges energia nagy részét napkollektorok biztosítják. A tűző nap elől pedig szintén számítógéppel vezérelt redőnyök árnyékolják az irodaház hatalmas ablakfelületeit. A látogatás végén a vendégek megköszönték a Telenor munkatársainak a vendéglátást, és maradandó élményekkel gazdagon tértek haza: a Telenor Ház környezettudatos működése és az itt dolgozók munkakultúrája egyaránt a XXI. századot idézi. A látogatás megszervezése és lebonyolítása a Telenor részéről Halmay Richárd, a cég társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője, az önkormányzat részéről pedig Török-Hammer Kata munkáját dicséri.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!