Kerthelység

2008. márc 30.

Elég volt a savképző ételekből!

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

Zöld vér lúgosító program

Orvosok, természetgyógyászok, táplálkozásterapeuták kutatási eredményei bizonyítják, hogy testünk elsavasodása korai öregedéshez és számos betegség kialakulásához vezet. Mikroszkopikus vizsgálatok igazolják, hogy a beteg sejtek sötétebbnek mutatkoznak és elvesztik az alakjukat, míg az egészséges sejtek kerekek és élénk színűek, gyakorlatilag ragyognak a betegekhez képest. Számos tudós nekilátott, hogy megfejtse, mi okozza ezt a „belső fényt”. Felfedezték, hogy az életeszencia kizárólag a növényekből származik, és hogy a testben levő összes sejtnek szüksége van a zöld növényekből származó fényre. Minél több zöld ételt fogyasztunk, annál egészségesebbek leszünk.
A zöldek nemcsak lúgosítanak, hanem testünk természetes ásványianyag-, vitamin-, nyomelem- és enzimkészleteit is felépítik, támogatják. Tehát aki a zöldek komplex tárházát rendszeresen fogyasztja, biztos lehet benne, hogy a savbázis-egyensúly helyreállításáért sokat tesz.
Az emberi test sejtjeit és a zöld levélben lévő sejteket vizsgálva sok hasonlóságot fedezhetünk fel: például nagyon érdekes a zöld levélben lévő klorofill és az emberi vér hasonlósága, csupán annyi a különbség, hogy a klorofill magnéziumot, míg az emberi vér vasat tartalmaz. A zöld levelek folyadéktartalma tulajdonképpen a fa vagy a fű „vérének” tekinthető. Ha ezt a gondolatmentet folytatjuk, tulajdonképpen a „zöld vér” az emberi testben valódi piros vérré válhat.
A  zöld vér azt jelképezi, hogy ha a szervezetünket megfe­le­lő zöldekkel látjuk el, lúgosító hatást érünk el, de ezek a növények (lucerna, búzafű, zöldárpa) a lúgosító hatáson kívül még további kiváló tulajdonsággal rendelkeznek.
De ősi tudás, hogy minden nemzet a saját földjének javait fogyassza.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!