Kerthelység

2012. máj 31.

Alakformálás dinamikusan

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

Előfordul, hogy amikor elszánjuk magunkat a rendszeres mozgásra, egy ideig nem tudunk választani a sok mozgásformából, hiszen a kínálat folyamatosan bővül. Ha nem tudsz választani a diósdi DNS Sport és Szabadidőközpont sportórái közül, szívesen segítünk. Élvezed a pörgős, dinamikus órákat, a keményebb mozdulatokat, de jólesnek a step aerobik táncosabb lépései is? Ha így van, nem kell feltétlenül lemondanod valamelyikről, mert Becz Adél alakformáló óráján mindkét kedvencedet együtt élvezheted. Garancia erre Adél dinamikus személyisége és szaktudása.
Először kérlek, mondj néhány szót magadról! Hogyan kerültél a sport közelébe?
Kisgyermekkorom óta sportolok. A küzdősportoktól kezdve a teniszen át az úszásig sok mindent kipróbáltam, és általában hosszabb ideig csináltam is. Szeretem a keményebb, dinamikusabb mozgásokat kívánó sportokat, de közben nagyon szeretek táncolni is. Évek óta versenytáncos vagyok. Ennek kapcsán kerültem kapcsolatba az aerobikkal. Lehet, hogy szokatlannak tűnik, de ezek a mozgásformák nagyon jól kiegészítik egymást.
Az edzősködés a fő foglalkozásod?
Igen. Nemrég államvizsgáztam a Budapesti Műszaki Egyetemen, ahol nemzetközi kommunikátor végzettséget szereztem, de az elmúlt években is folyamatosan edzősködtem, egyelőre a sport van az első helyen az életemben. Hetente körülbelül húsz órát tartok. Ebből kettőt, hétfőn és csütörtökön délután 5-től itt, Diósdon a DNS Sport és Szabadidőközpontban. Ezeken az órákon inkább a keményebb mozdulatok és az egyszerűbb stepelemek kerülnek előtérbe az általános fittségi szint és a jobb kondíció elérése érdekében. Az a célom, hogy a vendégekkel megszerettessem a mozgást és átadjam nekik azt a lendületet, energiát és egyben feltöltődést, amit nekem a mozgás nyújt.
Milyen felépítésűek az óráid?
Az edzéseket úgynevezett intervall­rend­szerben tartom, ami azt jelenti, hogy a dinamikus, szívritmust felpörgető „kardió” részek statikusabb erősítő részekkel váltakoznak, ez az edzésmódszer a leghatékonyabb a zsírégetéshez és a kardiovaszkuláris rendszer edzéséhez, fitten tartásához. Hiszen az eredményes munkához egyaránt szükséges a zsírégetés és az izmok tónusát erősítő gyakorlatok ismétlése. Igyekszem ezeket úgy kombinálni, hogy soha ne legyen unalmas és mindig alapos, egyenletes terhelést adjon.
Az aerobikedzések fontos momentuma a zene. Te milyen irányzat híve vagy?
Elsősorban a népszerű, ismert slágereket szeretem, és ezekre dolgozom a legszívesebben. Úgy vettem észre, hogy a vendégeim is kedvelik ezeket a zenei összeállításokat.
Milyen korosztálynak ajánlod az órákat?
Az alakformálás minden korosztálynak fontos. Mindenki a saját ritmusában dolgozhat, és azok is gyorsan felzárkóznak, akik esetleg egy hosszabb kihagyás után kezdenek el újra mozogni. Legjobb, ha eljönnek, és kipróbálják!

A Kerthelység értékelése:
(+) Step aerobik + kick boksz + jó zene – miért ne? Nagyszerű párosítás, minden benne van, amit szeretek.
(–) Semmi! Esetleg a térdfájósoknak a step pad miatt ajánlott a mértékletesség.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!