Kerthelység

2012. ápr 12.

Meghívó rendkívüli testületi ülésre

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Turai István, polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze az április 15-re tervezett - “Törökbálint kertváros temetése” elnevezésű - demonstrációval kapcsolatban. A polgármester meghívólevelét az alábbiakban olvashatják.

Tisztelt Képviselő-testület!
Az elmúlt napokban Törökbálint lakossága gyászjelentést kapott kézhez. Ebben nevüket nem vállaló szervezők Törökbálint Kertváros “…ünnepélyes keretek közötti búcsúztatására…” és temetési szertartásra hívják a lakosságot. A postaládákba kiszórt névtelen felhívásról rövidesen kiderült, hogy az a Tükörhegyi Közéleti Egyesület akciója. A gyászjelentéssel és az azon megjelenített tartalommal kapcsolatban több képviselő részéről érkezett hozzám jelzés, hogy Törökbálint Város önkormányzatának Képviselő-testületét kérjem állásfoglalás kialakítására. Kérem, hogy a Képviselő-testület alakítsa ki álláspontját az üggyel kapcsolatban!
Állásfoglalásában térjen ki a gyászjelentésben foglaltak magyarázatára, pontosítására illetve szükség esetén: cáfolatára. Tekintettel arra, hogy a demonstráció szervezői a figyelem felkeltésének a melléklet szerinti módját választották, valamint, hogy ezzel kapcsolatban számos felháborodott, elítélő, nem egy esetben szélsőségesen minősítő észrevétel jutott el hozzám és képviselő-társaimhoz, helyesnek vélném, ha a Képviselő-testület az ez eddig példátlanul provokatív megnyilvánulással kapcsolatban is kifejezésre juttatná véleményét. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy alakítsa ki állásfoglalását.

Törökbálint, 2012. április 10.

Turai István
polgármester



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!