Kerthelység

2011. okt 30.

Beköltözött új csarnokába a Bau-Haus Kft.

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Szeptember elsején nyitotta meg az Új Széchenyi terv támogatásából felépült törökbálinti csarnokát a Bau-Haus Kft. A cég, amely a mély- és magasépítés monolit vasbeton szerkezeteihez forgalmaz speciális termékeket, eddig is Törökbálinton bérelt telephelyet.

Most azonban saját csarnokot építtetett, amelynek összköltsége kb. 300 millió forint, és ebből közel 60 millió forint volt a támogatás. Mint azt Keszler Andrástól, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk, a támogatást még nem kapták meg, de ígéretük van arra, hogy egy nagyobb összeget akár már októberben átutalhatnak.
A beruházásra a társaság nem vett fel kölcsönt, hanem az elmúlt tíz év bevételeinek megtakarításából finanszírozta az építkezést. Így a támogatásra átutalt pénz a cégnél marad, ennek egy részéből a vállalkozás gépparkját kívánják növelni, illetve a parkosítást elkezdeni. Az új telephely kialakítása – amellett, hogy a cégnek saját épülete lett – azért volt fontos, mert hazánkban jelenleg a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt az építőipar haldoklik, ezért a Bau-Haus Kft. elsősorban az exportra koncentrál. Termékeiket Románába, Szlovákiába is exportálják, de épp nemrég zajlott le egy tárgyalás, amelynek eredményeként a kö­zeljövőben Németország, Belgium és Hollandia is célállomás lehet. Mivel a cég új telephelye a település határán található, az export- és importtermékeket szállító kamionok az autópályákról a település belső területeinek érintése nélkül közelíthetik meg a Bau-Haus Kft. új csarnokát. Az export mellett természetesen a hazai piacot sem hanyagolják el, jelenleg zajlik egy hat állomásból álló roadshow, ahol az ország különböző pontjain tudják bemutatni termékeiket. A roadshow nem saját szervezés, egy kiadó hívta meg őket az előadásokra. Ezenkívül a cég jelen van az Audi és az Opel gyár építkezéseinél, és beszállítóként a Mercedes gyár szerkezetépítési munkáiban is szerepet vállalt. Kecskeméten egy kórház építéséhez szállítanak termékeket, de több vasúti aluljáró szigetelőanyagait is ők biztosítják.

Németh



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!