Kerthelység

2011. okt 01.

Droglabor Törökbálinton?

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Írás átvéve a Törökbálinti városőrség honlapjáról:

” 2011. szeptember 1-én 23:00 órakor Fűrész János és Gentischer Lőrinc városőrünk teljesített szolgálatot Törökbálint területén. Városőreink a rendőrjárőrrel egyeztették az aznapi szolgálatot, amikor lakossági bejelentés érkezett, hogy Annahegy, Kertész utcában egy hétvégi háznál „gyanús mozgás van, mert azon a telken az ilyen éjszakai időszakban nem szoktak pakolni”.

Városőreink a rendőrjárőrrel közösen azonnal a helyszínre mentek, segítettek a helyszín biztosításában. A kérdéses hétvégi házban kettő személyt találtak. Az igazoltatás során a járőröknek feltűnt az erős vegyszer szag, valamint a házban látható fehér por, illetve egyéb laboratóriumi eszközök. A két személy érdemi választ nem tudott adni ott tartózkodásuk okára. A fenti körülmények miatt, bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elő lettek állítva a Budaörsi Rendőrkapitányságra.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy nagy mennyiségű szintetikus kábítószert készítettek a droglaborban. Az elvégzett nyomozati cselekmények során kiderült, hogy az elkövetői kör egy másik Annahegyi hétvégi házban korábban már foglalkozott indiai vadkender termesztéssel.

A témával a napokban az országos sajtó is foglalkozott.

Ezúton is kérünk minden városőrt, szimpatizánsainkat és támogatóinkat, hogy figyeljünk egymásra, és a szomszédainkra, mert a fent leírt nagyszerű eredmény is egy aprócska nem megszokott jelenség hatósági kivizsgálásából indult el. Viszont elgondolkodtató, hogy ez az „üzlet” a szemünk előtt, a szomszédságunkban fejlődött, nőtte ki magát és működött ezidáig.

Gratulálunk Városőreinknek! Reméljük, hogy a jövőben további nagy jelentőségű ügyekben is tudjuk szolgálni a törvénytisztelő polgárokat.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!