Kerthelység

2011. aug 31.

A nagy fitty

Írta: admin Kategória: Margóra

Nyár van, illetve ahogy kesernyés humorral néhányan megjegyzik: enyhe a mostani tél. Akárhogyan is érzékeljük, ez a július–augusztus a vakáció, a szabadság, a családi pihenések, feltöltődések ideje. Rendesen ilyenkor még a „fű sem nő”, ám ezt határozottan és konokul cáfolni látszik a folyamatosan felhős égboltozat, a csepegő, zuhogó, ömlő eső.

Ebben a lehangoló szürkeségben, mondhatni fásult és pihegő unalomban, hihetetlenül felvillanyozó, a létnek (és a mégiscsak nyárnak) új értelmet adó megnyilatkozást közvetített a Magyar Televízió az egyik műsorában, a Ma reggelben. A kinyilatkozó Sz. Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője ugyanis kifejtette, hogy a jelenlegi kormány az ország békéjével játszik.
Nofene.
Parlamenti tehetetlenségük és a fentebb említettek miatt – fűzte tovább eszmefuttatását Sz. Tibor – a szocialisták kénytelenek a lakossághoz fordulni. A lakosságnak megoldásokat javasolnak, ezen megoldások nyomán lehet előidézni azt a tömegnyomást, ami a kormányt jobb belátásra fogja kényszeríteni. Itt van, ugye, mindjárt szeptember 29-e, amikor rengeteg szervezet és szakszervezet hirdet országos tiltakozó napot, s Sz. Tibornak még fogalma sincs, mi lehet ennek a tiltakozásnak a végkimenetele. Ugyanis szerinte a kormánynak nincsen más lehetősége, mint az, hogy belemegy egy előrehozott választásba, vagy olyan ramazurik történnek, hogy kénytelen lesz lemondani.
Aha.
Mindezek hallatán már csodálkozni sem lehetett azon, amit Sz. Tibor még leszögezett: pillanatokon belül elő fog állni egy olyan kritikus tömeg, ami óhatatlanul zavargásokba, vidéken éhséglázadásokba és egyebekbe fog torkollni. Így hát annak az esélye, hogy a jelenlegi kormány 2014-ig a helyén marad, az internacionalista szóhasználatával: csak fifty-fifty.
Meg – vélhetőleg – még annyi, amennyit a lakosságon „dolgoznak” az elvtársak.
Ha hagyják magukat az emberek megint becsapni, s nem legyintenek jóféle lovas nemzet sarjaként Sz. Tiborra és letűnt világára, hogy ez újra csak egy nagy fitty.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!