Kerthelység

2011. júl 30.

Levelesláda: Tisztelt Wittinghoff Tamás Polgármester Úr!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Engedje meg, hogy – túl azon a telefonbeszélgetésen, amelyet levele vétele kapcsán folytattunk – írásban is reagáljak május 24-én kelt, hozzám május 31-én eljutott levelére. E levélben kifogásolja a Kerthelyiség című helyi lapban megjelent, velem készült interjúban tett egy megnyilatkozásomat.


Az újságíró kérdésére, mely szerint a polgármesterek között jött-e létre a két várost területfejlesztési kérdéseiben tartott találkozó, a következő választ adtam:
„Ahogy vesszük: ha a vezetők kifejezés polgármestereket jelent, akkor nem, mert Budaörs részéről nem volt jelen Wittinghoff Tamás…”, majd ugyanezen bekezdés következő mondatában: „Wittinghoff Tamás polgármester urat Vágó Csaba kabinetfőnök képviselte…”
Úgy hiszem, hogy ezzel a megfogalmazással egyértelművé tettem: Polgármester Úr bár személyesen nem, de képviselete révén részese volt a megbeszélésnek. Nehezen értem tehát Polgármester Úr megütközését. Nem kevesebbet állít, mint hogy egy szakmai egyeztetéssel kapcsolatosan érthetetlen személyeskedésbe bonyolódtam. Nem volt szándékom, álláspontom szerint a fenti két félmondat aggodalmát nem is támasztja alá. Ám ha mégis így lenne, kérem, fogadja el: a nyilvánosság előtt fogom megkövetni Önt!
Egyetértve Önnel, valóban: nézzük a tényeket!
Budaörs Város főépítésze valóban a törökbálinti főépítésznek küldött meghívót a szakmai egyeztetésre, ám e meghívó tartalmazott egy terjedelmes felsorolást arról, hogy a megbeszélésen Budaörs Város részéről kik vesznek részt. A meghívólevelet egy telefonon történt egyeztetés is követte a két főépítész között, amelynek keretében az Önök főépítésze megkérdezte, hogy az egyeztetésen Törökbálint részéről kik vesznek részt. Főépítészünk tájékoztatást adott a névsorról, amelyben az én nevem is szerepelt. Az Önök főépítésze tehát már a megbeszélés előtt tudott arról, hogy én is jelen leszek a tárgyaláson. Megjegyzem: részvételemről azért döntöttem, mert városunk főépítésze alig több mint fél éve látja el feladatát, így voltaképpen segítségül szegődtem mellé. Az Ön előzetes értesítése részvételemről – úgy gondolom tehát – nem az én kötelességem lett volna. Hozzáteszem: a kifogásolt, Budaörsön tartott első megbeszélést még további kettő is követte Törökbálinton, amelyeken szintén jelen voltam.
Levelében a következőket írja: „Sajnálom, hogy régi kollegiális kapcsolatunk ellenére sem keresett meg sem mindez előtt, sem ezek után, legalább telefonon, ehelyett inkább a sajtó útján való üzenetet tartotta a kérdés megoldásának, sajátosan tálalva a történteket.”
Kedves Polgármester Úr, az interjút én azért adtam, hogy a törökbálintiakat tájékoztassam a városainkat egyaránt érintő területfejlesztési kérdésekről. Eszem ágában nem volt Önnek „üzenni”. Ha üzenni lett volna szándékom, akkor azt az Ön munkatársaival is megtehettem volna, mondom: háromszor is volt rá alkalmam.

Tisztelt Polgármester Úr!
A levelében megfogalmazott kérés alapján megküldtem sorait a Kerthelyiség című lapnak, ahol azt meg is jelentették. A lap egy példányát csatoltan megküldöm Önnek.
Véleményem szerint sokkal inkább a valós problémák megoldását kellene közösen keresnünk. Sajnálnám, ha egy – álláspontom szerint – ártalmatlan megnyilatkozás és az arra Ön által adott rendreutasító hangvételű válasz megnehezítené a városaink közötti párbeszédet.
Törökbálint, 2011. június 27.
Tisztelettel:

Turai István
polgármester

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!