Kerthelység

2011. júl 30.

Törődjünk magunkkal!

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

Természetgyógyászati szakrendelés indul a Tükör Szépségszalonban

Ha egy lakást rendszeresen takarítunk, folyamatosan kellemes, tiszta otthonunk lehet, amelyben jól érezzük magunkat. Ha elhanyagoljuk a takarítást, és csak néha, felületesen letörölgetünk egy kicsit, hamar gondozatlanná válik a környezetünk, lassan minden elromlik, elkopik körülöttünk.

Hasonlóan működik az emberi test, a lélek és a szellem is. A rohanó, stresszes életmód hamar felőrölheti az egészségünket. Ha nem „takarítunk” rendszeresen, a megjelenő első tünetek gyorsan komoly betegséggé válhatnak. Életmódot váltani nem egyszerű feladat. De számos olyan természetgyógyászati módszer van, amellyel segíthetünk szervezetünknek, hogy ellazuljon, megtisztuljon és könnyebben feldolgozza a minket érő stresszhelyzeteket, enyhítse azok hatásait. Júliusban a törökbálinti Tükör Szépségszalonban megnyitotta kapuit a Relax Sziget, ahol Lapos Enikő természetgyógyász várja a pácienseit.

Hogyan kerültél a természetgyó­gyászat közelébe?
Gyerekkorom óta versenyszerűen sportoltam, úsztam és vízilabdáztam, később pedig edzőként dolgoztam. Mindig is lenyűgözött és érdekelt az emberi test működése. Sportolóként, később edzőként folyamatosan tanulmányoztam azokat a természetes módszereket, amelyekkel segíteni tudunk szervezetünknek, hogy a lehető legjobb hatásfokkal működjön. Ezért a Testnevelési Főiskola után öt év alatt folyamatosan sajátítottam el a leghatásosabb természetgyógyászati technikákat.


Lapos Enikő

1991 – TF edzői szak
2005-től – ETI Egészségügyi Továbbképző Intézetben természetgyógyászat, fülakupunktúra, reflexológia, radiesztézia, energetikai testkezelések tanulmányozása

Az általad kínált kezelések skálája nagyon széles. A különböző masszázsterápiákon keresztül a fülakupunktúrán és a köpölyözésen át az addiktológiáig számos kezeléstípus közül választhatunk. Mi dönti el, hogy kinek melyik kezelés lehet hatásos?
Ahogy nincs két egyforma ember, úgy a természetgyógyászatban sincs két egyforma kezelés. Ha valaki hozzám fordul segítségért, először is megbeszéljük, hogy mi az, amire szüksége van. Van, hogy valaki csak fáradt, feszült, egyszerűen szeretne egy kicsit lazítani, feloldódni. A következő lépés, ha már van valamilyen panasz, rendellenesség, amiből arra következtethetünk, hogy valami nincs rendben a szervezetében. Ilyenkor egyénre szabott kezeléssel megállíthatjuk és visszafordíthatjuk a káros folyamatokat, megerősíthetjük a testet és a lelket, hogy újra képes legyen önállóan védekezni. A legnehezebb dolgunk akkor van, ha egy már kialakult betegséggel kell felvennünk a harcot, de jó eséllyel itt is orvosolni tudjuk a bajt.
Mindig együtt említed a testet és a lelket. Ha jól sejtem, ennek különös jelentősége van.
Valóban. A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy a lelki és testi eredetű panaszok szinte mindig párban járnak, és ha sikerrel kezeljük valamelyiket, legtöbbször a másik oldalon is kialakul az egyensúly.
Miben különbözik a természetgyógyászat a hagyományos orvoslástól?
A hagyományos orvoslás is nagyszerű eredményeket ért és ér el az egyes betegségek kezelésében. A természetes módszerek abban különböznek, hogy az embert elsősorban mint teljes egységet kezelik. Egy jó háziorvos, ha ismeri a pácienseit, előfordulhat, hogy ugyanarra a tünetegyüttesre különböző gyógymódot ajánl két egymástól eltérő habitusú betege számára. A természetgyógyász is ezt teszi, csak még koncentráltabban vizsgálja a páciens egyéniségét, testi, lelki állapotát. Ha figyelünk testünk jelzéseire, sokszor egyszerűen érezzük, mire lenne szükségünk. Egy alapos, erőskezű hátmasszázsra vagy csak simító, relaxáló kezelésre. Frissítő, energetizáló talpmasszázsra, vagy egy méregtelenítő, tisztító kúrára.
A természetgyógyász eszményi páciense hisz a lélek és a test harmóniájának fontosságában. De mi a helyzet a szkeptikusokkal? Rajtuk is tudsz segíteni?
Van egy barátom. Igazi „materialista” ember. Életerős férfi, tele energiával, magabiztossággal. Egyvalamivel nem tudta eredményesen felvenni a harcot: az allergiával. Amikor már minden gyógyszert végigpróbált, és semmi nem használt, megadta magát, és minden mindegy alapon csináltunk egy fülakupunktúra-kezelést. Egy egész szezonra tünetmentes lett attól az egy kezeléstől. Azóta sokkal kevésbé szkeptikus a természetes módszerekkel szemben. Persze egyéni adottság is kell ahhoz, hogy valaki már az első kezelésre ilyen jól reagáljon, de mindenkinél meg lehet találni a neki leginkább megfelelő gyógymódot.
A kezelések részletes leírása, árlista és további érdekes információk a www.tukorszepsegszalon.hu honlapon találhatók.

• Masszázs
• Tengeri sós+bőrmegújító masszázs
• Talpreflexológia
• Fülakupunktúra, addiktológia
• Fülgyertya
• Moxa
• BEMER mágneságy
• Kronobiológia és numerológia - számítás konzultációval

Tükör Szépségszalon
Törökbálint-Tükörhegy, Világos u. 11.
Bejelentkezés: +3620 999 7996
Alakformálásra bejelentkezés:
06-20-999-7996
www.tukorszepsegszalon.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!