Kerthelység

2011. jún 30.

Levelesláda

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt Polgármester Úr!

Először örömmel, majd nem kevés megütközéssel olvastam az Önnel készült interjút Törökbálint ingyenes havilapjában, a Kerthelyiség májusi számában, mely a „Budaörssel közös dolgaink” címet viselte.

Örömmel, hiszen rengeteg közös teendőnk, egyeztetni valónk van a két település, Törökbálint és Budaörs további fejlesztése tekintetében, és örömmel töltött el, hogy ez Önt is nagymértékben foglalkoztatja.
A megütközésem annak tálalása kapcsán fogalmazódott meg, hogy a települések főépítészei között szervezett szakmai egyeztetéssel kapcsolatban milyen érthetetlen személyeskedésbe bonyolódott. Ön nem kis rosszallással fejtegette, hogy milyen szomorú, hogy egy ilyen megbeszélésen személyesen nem vettem részt. Akkor nézzük a tényeket: vezetői értekezleten munkatársaimmal egyeztetve abban állapodtunk meg, hogy a polgármesteri szintű egyeztetések előtt szakmai egyeztetésen a város főépítészei, szakirodák munkatársaival áttekintik a lényeges kérdéseket, s szakmai előkészítés után kezdeményezem a további egyeztetéseket Önnel. Ennek megfelelően főépítészünk meghívót küldött kollégájának szakmai megbeszélésre. Meglepve értesültem utólag munkatársaimtól, hogy az egyeztetésen, minden előzetes értesítés nélkül a szakmai képviselői mellett képviselők és Polgármester Úr is megjelent. Amennyiben előzetesen értesülök abbéli szándékáról, hogy a Törökbálint Főépítészének, a budaörsi főépítész által küldött meghívó alapján, Önre is számítani lehet, természetesen magam is jelen vagyok.
Sajnálom, hogy régi kollegiális kapcsolatunk ellenére sem keresett meg sem mindez előtt, sem ezek után, legalább telefonon, ehelyett inkább a sajtó útján való üzenetet tartotta a kérdés megoldásának, sajátosan tálalva a történteket.
Természetesen nem kevés – közös – dolgunk, megoldandó feladatunk van, melyek megoldására továbbra is nyitott vagyok.
Minden ilyen tárgyú megbeszélésen, egyeztetésen szívesen részt veszek, amennyiben meghívnak.

Kérem, hogy levelem megjelenését a Kerthelyiség újságban biztosítani szíveskedjék, hogy minden olvasó teljes képet kaphasson az említett sajátos „találkozóról”. Jelzem továbbá, hogy tartalmi kérdésekben továbbra sem újsághasábokon keresztül szeretnénk üzengetni.
Értékesebbnek tartom a szakmai alapokon nyugvó egyeztetést.
Budaörs, 2011. május 24.
Tisztelettel:

Wittinghoff Tamás



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!