Kerthelység

2011. jún 30.

Új segítségnyújtási forma: ifjúsági információs és tanácsadói iroda

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Hámoriné Olár Mária képviselő asszonnyal, Törökbálint Város Önkormányzatának ifjúsági tanácsnokával az idei tervekről és feladatokról beszélgettünk.
Tavaly az Ifjúsági Önkormányzattal és az Idősek Tanácsával aktívan tudtunk együttműködni. Ebben az évben felmérjük, hogy milyen igények merülnek fel, milyen célok kitűzésével tudunk együtt dolgozni a tanácsok képviselőivel, jelezni és véleményezni tudják felénk a korosztályuk problémáit, megoldásra váró feladatait. Ifjúsági tanácsnokként az idei évi programom kialakításában nemcsak kulturális és sportesemények szervezése, támogatása és konferenciákon való részvétel a célom, hanem szeretnék kialakítani a település fiatalsága számára ifjúsági információs és tanácsadó irodát. Ez egy segítségnyújtási forma annak érdekében, hogy a korosztály aktuális problémáinak megoldására lehetőséget biztosítunk, ezáltal rugalmasan tudunk reagálni a váratlan fejleményekre, és szorosabb kapcsolat alakul ki a hivatal, az Ifjúsági Önkormányzat és szervezetei között.
Mivel foglalkozna a tanácsadói iroda?
Ez a közösségi tér középpontba állítaná a speciális kérdésekkel foglalkozó és különböző célcsoportok iránt elkötelezett ifjúsági szervezetek hálózatait, amelyek elsősorban helyi és regionális szinten működnének. A legjobb eredmény az összes partner és hálózat együttműködésével érhető el. Egy honlap elérhetőségével folyamatos lenne a párbeszéd az ifjúságot érintő események biztosítása érdekében. Személyesen nyújtanánk segítséget ügyfélfogadási időben, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is részesei lehessenek élethelyzetük javításának. A sajátságos problémák kezelésére pedig felvilágosító és megelőző programok szerveznénk. Ezeket a felvilágosító programokat azon a szinten célszerű kezelni, ahol a megoldáshoz szükséges információval és feltételekkel rendelkezünk. Az első lépéseket már megtettük, az információs iroda létrehozása érdekében a Segítő Kéz Szolgálattal együttműködve pályázatot nyújtottunk be, amelynek elbírálása július 15-én megtörténik. Remélem, pozitív döntés születik, és folytatni tudom az elindított programomat.
Már hagyománnyá vált, hogy május elején megrendezik a Városi Kocogó Napot és a Sport Napot. Hogyan sikerült az idei rendezvény?
Az idei kocogó napon több mint négyszázan gyülekeztek az ünnepi műsorra és sportdíjak átadására a Munkácsy Mihály Művelődési Ház színháztermében. A programban színvonalas előadást láthattak a Gyémántkút Egyesület mazsorett csoportjának előadásában, valamint kitörő sikert aratott a gyermekek körében a TWSKE Kung-Fu Egyesület látványos bemutatója. A Jó tanuló, jó sportoló és a Helyi Sportdíjakat Hajdu Ferenc alpolgármester és Igaly Diana olimpikon adta át. Idén a Helyi Sportdíjat a TTC női kézilabdacsapata és Tóth István maratonfutó vehette át. A Jó tanuló, jó sportoló díjat Kirby Ann Seely az alsó tagozatos, valamint Majoross Barnabás a felsős kategóriában érdemelte ki. A program végén a résztvevőket megvendégeltük Sport és müzli szelettel, valamint ivólével.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!