Kerthelység

2011. máj 31.

Ilona néni 109 éves

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Születésnapi köszöntés

Április 27-én ünnepelte 109. születésnapját Kudász Jánosné. Ebből az alkalomból köszöntötte öt Turai István polgármester és Gyarmati Mihály, a terület képviselője. Az eseményről beszámolt az RTL Klub híradója is.

Turai István polgármester köszöntőjét azzal kezdte, hogy egy évvel ezelőtt megígérte, egy esztendő múlva újra találkoznak, ami most meg is történt. A születésnap alkalmából szívből jövő szavakkal kedveskedett polgármesterünk Ilona néninek, majd jó egészséget kívánva átadta a virágot és az emléklapot.
Ilona nénit meglátogatta három régi barátnője is az előző lakhelyéről, Szabó Imréné, Kovácsné Marika és Kerepesiné Erzsike, akik egy saját sütésű tortát is hoztak magukkal a Rákosligeti imacsoportból. A tortát a gyertyák elfújása után közösen fogyasztották el Ilona nénivel, illetve a vendégekkel. A kis ünnepség végén most is úgy búcsúztak a köszöntők, hogy megígérték, a kerek, 110. évfordulón ismét találkoznak.
Ilona néni valószínűleg Magyarország egyik legidősebb embere. Azért csak valószínűleg és nem állítható biztosan, mert a születés dátuma személyi adatnak minősül, ezért az országos népesség-nyilvántartó hivatal nem adja ki. Az interneten utána keresve nem találtam nála idősebb hölgyet, ezért biztosan állíthatom, hogy a hölgyek tekintetében Ilona néni most a csúcstartó. A táblázatból látszik, hogy a világ tíz legidősebb emberét Ilona néni igencsak megközelítette életkorával.
Ilona néninek erőt és jó egészséget kívánunk!

A világ tíz legöregebb embere
1. Gertrude Baines (Egyesült Államok) 114
2. Csinen Kama (Japán) 113
3. Mary Josephine Ray (Kanada) 113
4. Olivia Patricia Thomas (USA) 113
5. Neva Moris (Egyesült Államok) 113
6. Sirajsi Csijo (Japán) 113
7. Tanabe Tomodzsi (Japán) 113
8. Maggie Renfro (Egyesült Államok) 113
9. Eugenie Blanchard (Franciaország) 112
10. Lucia Lauria Vigna (Olaszország) 112

Hopka László



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!