Kerthelység

2008. szept 21.

Beérett a KÖRTE

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Nagyszabású tehetségkutató versenyt rendezett az MMMH

Ez év áprilisában kezdte szervezni Könnyűzenei Regionális Tehetségkutató versenyét, a KÖRTE-t a Munkácsy Mihály Mű­ve­lő­dési Ház és a Roland East Europe Kft.

A verseny zsűrijébe igen neves személyiségeket sikerült megnyerni: Gerendás Pétert, Szigeti Ferencet (Karthago, Universal), Gömöry Zsoltot (Edda), Péter Jánost (Shannon.hu), Takács Zoltánt (Heaven Street Seven), Huszti Zoltánt (Magyar Rádió) és L. Róbert Attilát (Rádió 6).
A versenyre közel harminc zenekar adta be jelentkezését, belőlük választotta ki a zsűri azt a tizet, amely élőben is megmutathatja zenei tudását. A verseny döntője szeptember 6-án volt, ahol – egy zenekar késői visszamondása miatt – kilenc zenekar állta a zsűri dicsérő, de gyakran építő jellegű, negatív kritikáit. A döntő, melyet a Budavidék Televízió élőben közvetített, igen jelentős díjakért zajlott.  Az első helyezett a Roland jóvoltából egy hard-diszk rögzítőt, a Hangszeresek Országos Szövetsége felajánlásából fellépési lehetőséget a Hangfoglalás elnevezésű zenei szemlén, az Etyekwood stúdiótól pedig egy videoklip elkészítését kapta. A második helyezett a Rolandtól  30 óra stúdióidőt kapott. A harmadik helyezett jutalma egy Mio navigációs rendszer volt, az IrodaXpressz ajándékaként. Különdíjat ajánlott fel a művelődési ház fellépési lehetőség, az Abnormal stúdió pedig stúdióidő formájában. Akik nem jutottak helyezéshez, vásárlási utalványt kaptak, amelyet a Metalinea barkácsboltban válthatnak be.
A versenyt a Pauly Pilot nevű zenekar nyerte meg. A képzeletbeli dobogó második fokára a törökbálinti StylX zenekar állhatott fel, a harmadik helyezett pedig a Kettes Kapu lett. A művelődési ház különdíját a Bob Detroit, a Bossa Beats és a Kettes Kapu nyerte el, az Abnormal stúdió különdíjasa pedig a StylX zenekar lett.

Beszélgetés Kassai Eszterrel a Pauly Pilot zenekar énekesével
– Mit kell tudni a zenekarról?
– A Pauly Pilot 2005-ben alakult budapesti zenekar. Mûfaját tekintve amolyan powerpop-alter-elektro-rock egyveleg. A zenekar mostani felállása nagyon friss, mert a közelmúltban két tagcserén is átesett a banda. A változások ellenére a csapat folyamatosan koncertezik különbözõ budapesti klubokban, és úgy tûnik, végre megtalálta saját hangját, stílusát.
– Hogyan éreztétek magatokat a versenyen?
– A verseny elõtt felemás érzéseink voltak: nem járunk tehetségkutatókra, mert sok ismerõs zenekar mesélt már a rossz tapasztalatairól. Ebben az esetben a rangos zsûri miatt jelentkeztünk mégis, mert bíztunk benne, hogy tanulhatunk a kritikájukból, és persze a felkínált nyeremények is vonzottak.
– Mit gondoltok, mi az, amivel jobbak voltatok a többi zenekarnál?
– Nagyon nehéz ennyire különbözõ mûfajú zenéket rangsorolni, hiszen nyilván ízlés kérdése is, hogy ki melyik stílusra voksol. Persze megpróbáltuk zeneileg is a legjobbat kihozni magunkból, de szerintem valójában azzal nyertük meg a zsûrit, hogy látszik rajtunk, hogy mindannyian nagyon szeretjük, amit csinálunk. A koncertjeinken mindig nagyon jó a hangulat, nálunk mindig élet van a színpadon, és ez a közönségre is átragad.
– Mik a további terveitek?
– Természetesen az egész világ meghódítása a zenénkkel (nevet). De ha az nem, a magyar zenei életben szeretnénk valami eredetit alkotni. ­Hosszabb távú terv az elsõ Pauly Pilot album elkészítése, de addig is rengeteget szeretnénk koncertezni. Ami pedig nagyon fontos lenne – és a versenyen a zsûri is kitért erre –, hogy próbálkozzunk magyar szövegû dalszerzéssel, a következõ hónapokban ezzel fogunk kísérletezni.

N.G.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!