Kerthelység

2011. márc 31.

Szakmai konferencia

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A ProjectMine Kft., az McMine Kft. és a törökbálinti illetőségű BDM Klaszter közösen szervezte meg szakmai konferenciáját február 17-én. A konferencia legfőbb célja az volt, hogy az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatban bemutassák az aktuális kiírásokat, átláthatóvá váljanak az új változások irányvonalai  és közérthető segítséget kapjanak a pályázni kívánó vállalkozások a projektek labirintusában.

Bemutatták az ágazatokat érintő fejlesztési lehetőségeket is, ilyenek például az épületenergetikai támogatások, a komplex vállalati innovációs támogatások, a turizmus lehetőségei, valamint a fenntartható fejlődést népszerűsítő mintaprojektek.
A konferencia megnyitóját Turai István, Törökbálint Város polgármestere tartotta, akinek prezentációjában egy új irányvonal, a vállalkozó önkormányzati vízió és az ehhez kapcsolódó, egyre fontosabb szerepet betöltő településmarketing-lépések is megfogalmazódtak. Az előadás közmegegyezésen alapuló gyökeres szemléletváltást, paradigmaváltást sürgetett. Településfejlesztésben, -működtetésben és kommunikációban kell a várost új pályára állítani. Polgármester úr szavai tökéletes felvezetésként szolgáltak az őt követő előadásokhoz, hiszen prezentációjából is kiderült, hogy milyen fontos és hangsúlyos szerepet kell, hogy kapjon a törökbálinti üzleti arculat fejlesztése, a helyi vállalkozói övezetekben lévő cégek versenyképességének növelése.
Semperger Kinga, a ProjectMine Kft. ügyvezető igazgatója előadásában a legkeresettebbnek ígérkező pályázatokról, többek között a mikrovállalkozások támogatásáról, a kkv-k technológiai fejlesztéséről, komplex vállalati beruházásaikat támogató fejlesztési lehetőségekről, valamint az új munkahelyteremtő beruházásokat támogató pályázatokról szólt. Előadásának kivonata a www.ujszechenyitervpalyazatok.hu oldalon megtalálható.
Félegyházi Éva, a KAVOSZ Zrt. szakértője a Széchenyi kártya programról tartott előadást, kiemelve az új hitellehetőségeket, közöttük például az önerőhitelt. Az előadásról sok hasznos információ található a www.ujszechenyitervpalyazatok.hu oldalon.
A záró előadást Baracsi Zsanett, az McMine Kft. kommunikációs szakértője tartotta. Előadásában elhangzott, hogy a jövőben milyen kommunikációs elemek lesznek kötelezők és elszámolhatók egy-egy pályázat elnyerését követően, és az arculati kézikönyv szabályai szerint ezeket szigorúan ellenőrzik is a pályázati projektek megvalósítása során. A kötelező kommunikációról részletes információ olvasható a www.mcmine.hu oldalon.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!