Kerthelység

2011. márc 31.

Szépségtippek • LPG – a testszobrász

Írta: admin Kategória: • Egészségünkre

Itt a tavasz. A karácsonyi vacsorák, újévi sültmalac-pecsenyék és farsangifánk-hegyek után hirtelen eszünkbe jut, hogy még néhány hónap, és itt a fürdőruhaszezon. A tavasz a méregtelenítés, a különböző tisztító- és fogyókúrák időszaka. Az egészséges étkezés és a sport mellett ma már számos kozmetikai és gyógyászati módszer létezik, amelyekkel hatékonyan és biztonságosan szerezhetjük vissza régi formánkat. Az alakformálás, szépülés fortélyaiba Lakinger Orsolya, a tükörhegyi Tükör Szépségszalon „testszobrász” részlegének vezetője avat be bennünket.
– Először is, ha megengedsz egy személyes kérdést: te hogyan találkoztál az LPG* technológiával?
– Két kisgyermek anyukájaként sokat küszködtem a terhességek, illetve szoptatás utáni súlyfelesleggel, narancsbőrrel. Diétázni sosem tudtam, sportolni se időm, se energiám nem volt, ezért más megoldást kerestem. Többféle fogyasztó, karcsúsító technikát kipróbáltam, míg megismertem az LPG Endermologie technológiát. Néhány kezelés után már szemmel látható volt a karcsúsodás. A tipikus „anyukás” alkatom kb. 15 kezelés után teljesen visszaalakult a babavárás előtti állapotra. Ezért amikor felmerült a kérdés, hogy milyen fogyasztó kezeléseket állítsunk össze a vendégeink számára, egyértelmű volt, hogy az LPG Endermologie szépségkezelő rendszert választom. Ez a rendszer olyan komplex megoldást nyújt a súlyproblémákra, a helyi zsírfelesleg gyors és hatékony lebontására, a cellulitproblémákra, ödémákra és a nyirokkeringés fokozására, amit semmilyen más fogyasztó technikánál nem tapasztaltam.
– Pontosan milyen esetekben ajánljátok ezt a kezelést?
– Van úgy, hogy csak néhány kilogrammtól szeretnél megszabadulni, de van, aki komoly súlyfelesleggel küszködik. Van, hogy valaki egyébként vékony testalkatú, de egyes testtájain, hasán, csípőjén, derekán vagy a karján több centis zsírpárna van. A fogyókúrák során sokszor nem onnan fogyunk, ahonnan szeretnénk. Az LPG rendszer legnagyobb előnye, hogy kézzel irányított kezelőfejével pontosan azokat a testtájakat kezeljük, ahol éppen szükség van rá, így szinte mindenki megtalálja a neki megfelelő kezelési módot.
– Milyen elgondoláson alapul ez a módszer?
– A technológia tulajdonképpen a kötőszövet kezelésének tudománya. Áttörően új egészségügyi berendezés az emberiség szolgálatában. Lehetővé teszi a szövetek olyan mélységű stimulációját, amely korábban a szakemberek számára elképzelhetetlen volt. Többéves fejlesztés eredménye a forgó hengeres eljárás, mely képes a kötőszöveteket minden irányban megmozgatni, és helyrehozni azokat az elváltozásokat, amelyek a szövetet érték. A kezeléshez a szövet sajátságainak megfelelő programot választhatjuk ki. A kezelőfej motorizált hengerei negatív nyomást alkalmazva mozgatják át a szöveteket. A hengerek egymástól függetlenül is meghajthatók, forgási sebességük is változtatható. A kezelendő szöveti problémára személyre szabott kezelést biztosítanak.
– Ha a zsírpárnáktól sikerül is megszabadulni, a bőr sokszor petyhüdt marad a fogyókúra után. Az LPG ezen is segíthet?
– Kifejezetten a bőr feszesítésére egy külön kezelőfejet és egy külön programot fejlesztettek ki. A kezelés hatására fokozódik az elasztin- és kollagéntermelődés. Ezáltal a bőr visszanyeri fiatalos feszességét és ragyogását. Ha valaki fogyni és feszesedni szeretne egyszerre, ez könnyen megoldható a kezelőfejek cseréjével és a programok kombinálásával.
– Mi a helyzet a sok nő életét megkeserítő narancsbőrrel? Az LPG ez ellen is hatásos?
– A narancsbőr csak külső jele a bőr mélyebb rétegeiben bekövetkező nemkívánatos változásoknak. A hirtelen hízás hatására a zsírsejtek megnőnek és kitüremkednek a bőrfelszín felé. A kezelés hatására a mélyebb rétegekben felhalmozott zsírfelesleg bomlik le, így a bőr simábbá válik.
– Mint tudjuk, a szépségért meg kell szenvedni. Hogyan zajlik és mennyire fájdalmas egy ilyen kezelés?
– A kezeléshez higiéniát és intimitást biztosító kezelőruhát veszünk fel. A kezelő a kezelőfejet a problémás területeken vezeti át, amely elektronikusan hajtott görgőivel masszírozza végig a testet. Ezzel egy időben a görgőkön kivezetett központi vákuumos pumpa ritmikusan, de gyengéden beszívja, majd elengedi a bőrszövetet. A kezelés erőssége maximálisan alkalmazkodik az egyes páciensek igényeihez, érzékenységéhez.
– Az LPG technológiát a gyógyászatban is kiterjedten alkalmazzák. Milyen területeken találkozunk ezzel az eljárással?
– A kezelés visszaállítja a bőrmegereszkedést, oldja az izomfeszültséget, kezeli az ízületi problémákat, javítja a torzult, sérült szövetek állapotát, esztétikumát, például sebhelyek, égési sebek esetén. Alkalmazzák izomteljesítmény növelésére, valamint gerinc- és ízületi fájdalmak kezelésére is. Mivel stimulálóan hat a vér és nyirokrendszer keringésére, az ezekkel kapcsolatos problémákra, ödémás, visszeres panaszokra is megoldást nyújthat az LPG.
– A XXI. századi technológián kívül mi kell még a kezelés sikeréhez?
– A rendszeresség és a folyamatos, egyenletes és bőséges folyadékbevitel elengedhetetlen a kezelés sikeréhez. Már az első néhány kezelés is látható eredménnyel járhat, de tartós hatás eléréséhez legalább tíz alkalomra, kúraszerű kezelésre van szükség. Mivel a felszabaduló méreganyagok, zsírok a keringésen és a nyirokrendszeren keresztül a vizelettel távoznak a testből, elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel. A kúra folyamán legalább napi 2-2,5 liter folyadék, elsősorban ásványvíz bevitele szükséges.

Tükör Szépségszalon
Törökbálint-Tükörhegy, Világos u. 11.
Központi szám: 23/330-572
Alakformálásra bejelentkezés:
06-20-999-7996
www.tukorszepsegszalon.hu



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!