Kerthelység

2010. dec 30.

Zimándy-hírek

Írta: admin Kategória: GYEREKSAROK

Rendhagyó fogalmazásóra

A Zimándy Ignác Általános Iskola 4. a osztályában rendhagyó fogalmazásórára került sor november végén. A Kerthelység szerkesztője vezette be a gyerekeket az újságírás, újságszerkesztés rejtelmeibe.

A gyerekek a különböző sajtótermékek külalaki jegyeit tanulmányozva megfigyelhették például, hogy mennyiben változott a Magyar Nemzet című napilap címoldala az elmúlt több mint hatvan évben. Ugyanis egy mai és egy 1956 novemberében kiadott számot volt alkalmuk összehasonlítani. Rövid műfajelméleti áttekintés után csoportmunkában alkalmazhatták az előzőleg tanultakat. Több nagyszerű tudósítás és interjú készült a képpel kapcsolatban, amelyen éppen egy ufó landol a Munkácsy Mihály Művelődési Ház előtt. Mint minden valamirevaló tanítási órán, a gyerekek itt is kaptak házi feladatot. Egy kis versenyt hirdettünk a negyedikeseknek. Szabadon választott műfajban és témáról írhattak. Ígéretünk szerint a két legjobb írást itt tesszük közzé a Kerthelység hasábjain.

*

Jótékonysági dzsúdóverseny

Írta: Valenta Gergely 4. a
2010. november 4-én Grunda Zoltán Biatorbágyon jótékonysági dzsúdóversenyt rendezett a törökbálinti és biatorbágyi dzsúdósoknak. Célja volt a versenynek, hogy minél többen részt vegyenek. A nevezési díjakból befolyt összeget eljuttatta az iszapár károsultjainak.
*

Új lakó az állatkertben

Írta: Merényi Dóra 4. a
A budapesti állatkertben sok állat élt eddig is, most azonban új lakóval nőtt a létszám.
Az állatgondozó kérdésünkre elárulta, hogy egy zsiráf bébivel lettek többen.
– Hány kilogrammosan született? – kérdeztük.
– 50-55 kg között, pontosan nem tudjuk.
– Láthatják már a látogatók?
– Nem, még nem engedjük ki, mert félünk, hogy gondatlan látogatók esetleg olyan ételt adnak neki, ami megárthat, hiszen egyelőre még csak anyatejen él és a szénát kóstolgatja. De hamarosan megerősödik, és akkor sokan csodájára járhatnak.
– Van már neve? – érdeklődtünk.
– Mivel anyukája nem engedi, hogy a közelébe menjünk, és nem tudjuk a nemét, még nincs. Mégsem adhatunk neki Zsófi nevet, ha hím!
Az állatkert igazgatója nagy örömmel tájékoztatott minket arról, hogy a zsiráf bébi jó egészségnek örvend, és várhatóan a budapesti állatkertben marad felnőttkorában is. További információkat a
www.budapestiallatkert.hu weboldalon láthatnak és hallhatnak.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!