Kerthelység

2010. dec 30.

NB I/B: stabilan a középmezőnyben, mini-mini: tornagyőztes az ELITE-Zimándy

Írta: admin Kategória: SPORT

NB/IB – felnőtt
Lapzártáig kilenc fordulón volt túl az ELITE Basket Törökbálint kosárlabdacsapata, és az NB I/B Nyugati csoportjának 12 együttese közül a hatodik helyen állt.

A még nem közölt eredmények és a rövid beszámolók:
ELITE Basket Törökbálint–B-BETON Bonyhádi KSE: 88–103
Ha valaki ránéz a végeredményre, könnyen hibás következtetésre juthat: „sima” volt. De aki ott volt, láthatta: a mérkőzés utolsó perceitől eltekintve a törökbálinti csapat végig partiban volt a bajnokság egyik legnagyobb esélyesével, a Bonyháddal szemben.
Az első negyed után tíz ponttal vezettünk (29–19), de a félidőben már a Bonyhádnál volt az előny (48–53).
A második félidőben már-már úgy tűnt, hogy ellépnek a bonyhádiak, de aztán újra nekilendültek a mieink, és fokozatosan megközelítették az ellenfelet.
A záró játékrészben egyszer még a vezetést is sikerült megszerezni, de ezzel az utolsó néhány percben sok volt a helytelen dobásválasztás és a rossz megoldás, és ezt a remek játékerőt képviselő Bonyhád kegyetlenül kihasználta; az utolsó öt percet 18–9-re nyerték.
Az utolsó percek kivételével nagyszerű kosárlabdát láthatott a szépszámú, lelkes közönség.
Molnár Tamás vezetőedző: „Nagyon határozottan, jól kezdtünk! Sajnos a félidő végére az előnyünk elfogyott. A második félidőben ismét jól kezdtünk, de a végjáték nem a miénk volt! Nagyon jól védekeztünk, a támadásban még sok embernek fel kell nőnie a feladathoz, nagyobb önbizalom kell! Gratulálok!”
Veszprémi Egyetem–ELITE Basket Törökbálint: 101–64
Első negyed: szoros meccs, kettővel vezet a Veszprém (21–19).
Második negyed: folytatódik a harc, a bírói nyomás ellenére csak négy ponttal vezetnek a hazaiak (41–37).
Harmadik-negyedik negyed: egészen elképesztő játékvezetői részrehajlás, összezuhant a törökbálinti csapat.
A vége: óriási zakó.
Szerettünk volna győzni az NB I/B egyik élcsapatának otthonában is, de a játékvezetők még a szoros mérkőzés esélyét is elvették tőlünk. Sajnos ezt nem tudtuk elviselni, és teljesen szétestünk.
Molnár Tamás vezetőedző: „Jól kezdtünk, és vezettünk is, de ezt sajnos a 7 fővel és 2 síppal felálló ellenfél nem hagyta! Ilyen élményem még 16 év alatt nem volt, hogy ennyire egyoldalúan lehet egy meccset fújni, és még ezt meg is tudják magyarázni! De a legjobban azt sajnálom, hogy a csapat nem felszívta magát, hanem leeresztett, és egyre kisebb ellenállást tanúsított, sőt a végén még rossz döntéseket is hozott, illetve a megszokott csapathangulat is lelankadt. Ez kevés!”
Kanizsa KK DKG-EAST–ELITE Basket Törökbálint: 75–81
A veszprémi csalódás után az előző bajnokság ötödik helyezettjéhez, Nagykanizsára utazott a törökbálinti együttes, és bebizonyította, hogy igazi csapatot alkotnak a játékosok.
Az első negyed után döntetlenre állt a mérkőzés (18–18). A második negyed is ki-ki meccset hozott, de azért két pontos előnyt sikerült kicsikarni a félidőre (37–39). Fantasztikus harmadik játékrészt produkált együttesünk, és az utolsó negyed előtt 15 pontos volt a törökbálinti előny (44–59). Ekkor mindent megpróbáltak a hazaiak. Centereink közül hárman pillanatok alatt kipontozódtak. Már-már úgy tűnt, hogy fordít a Kanizsa, de játékosainknak helyén volt a szívük, és a végjátékban precízen játszva sikerült megszerezni a győzelmet.
Nagyon jó volt nézni, hogy a mérkőzés során csapatunk újra az igazi arcát mutatta. Az éppen pályán lévők küzdöttek, harcoltak, a kispadon ülők (sokszor inkább mellette állók) pedig űzték, hajtották társaikat. Nem is maradt el a siker.
Molnár Tamás vezetőedző: „Nagyon motiváltan, győzni akarva játszottunk, még a hibáink ellenére is vitt előre minket a szívünk. Ez nagyon fontos volt a meccsen végig, kiemelten a végjátékban, ahol az előnnyel élni tudtunk. Gratulálok a csapatnak, mert újra csapatként játszott, és minden tagja együtt élt a meccsel! Fontos győzelem volt!”
MKB Euroleasing Fehérvár KC–ELITE Basket Törökbálint: 102–87

Az NB I/A csoportjába kerülésért nagy költségvetésből összerakott Fehérvár KC ellen nem mi voltunk a találkozó esélyesei, de egy pillanatra sem játszott alárendelt szerepet a törökbálinti együttes Székesfehérváron.
Az első két negyed állása (30–28, majd 52–46) is mutatja, hogy küzdelmes volt a mérkőzés, de sajnos a harmadik játékrész ezúttal nem a mi javunkra döntötte el a találkozó kimenetelét. Igaz, hogy ekkor a hazaiak kaptak némi játékvezetői segítséget is (volt olyan pillanat, hogy 23–9 volt a személyi hibák aránya), de a mi pontatlanságaink, kihagyott lehetőségeink is segítették a rutinos fehérváriakat.
Bár az utolsó negyedet megnyertük, végül is elmaradt a bravúr. Jobb összpontosítással még szorosabb is lehetett volna a mérkőzés. Igaz, lehet, hogy egy szorosabb állás esetén még több játékosunk pontozódott volna ki…

U–20
ELITE Basket Törökbálint U–20–B-BETON Bonyhádi KSE U–20: 104–72
Veszprémi Egyetem U–20–ELITE Basket Törökbálint U–20: 68–100
Kanizsa KK DKG-EAST U–20–ELITE Basket Törökbálint U–20: 42–114

Serdülő korosztály
ELITE Basket Törökbálint–Vagány Nyulak:     101–19
ELITE Basket Törökbálint–Szigetszentmiklós: 94–24

Gyermek korosztály
Még nem közölt eredmények:
ELITE Basket Törökbálint–Százhalombattai KSE: 59–50
Kunszentmiklós–ELITE Basket Törökbálint: 37–53
ELITE Basket Törökbálint–Százhalombattai KSE: 38–64
ELITE Basket Törökbálint–Haraszti Sasok: 85–20

Mini korosztály
A Decathlon-PMKSZ–ELITE Basket Ko­sár­­labdabajnokság második fordulójának eredményei.
ELITE Basket-Zimándy–ELITE Basket-Bálint Márton    24–26
ELITE Basket-Bálint Márton–Herceghalmi Tigrisek    32–27
Herceghalmi Tigrisek–ELITE Basket-Zimándy    28–35
Városmajori Ördögök–Biatorbágyi Tigrisek    73–9
Biatorbágyi Tigrisek–Bicske    19–25
Bicske–Városmajori Ördögök    18–40

Mini-mini korosztály
Az ELITE Basket Budakeszin, a Széchenyi Általános Iskola tornatermében a legkisebb, „mini-mini” korosztály (2002–2003) számára rendezte meg a Mikulás Kupát.
A kitűnő hangulatú tornán a végső győzelmet a törökbálinti ELITE-Zimándy csapat szerezte meg.
ELITE Legyek–BKSE I.: 2–62
ELITE Zimándy–ELITE Legyek: 41–4
BKSE I. –ELITE-Zimándy: 25–26
BKSE II. –ELITE Rinók: 18–17
BKSE III. –BKSE II.: 7–19
ELITE Rinók–BKSE III.: 29–2
Helyosztók:
V. helyért: ELITE Legyek–BKSE III.: 5–3
III. helyért: BKSE I. –ELITE Rinók: 36–16
I. helyért    ELITE-Zimándy–BKSE II.: 36–22
Végeredmény:
1. ELITE-Zimándy (edző: Papp Ildikó)
2. BKSE II. (edző: Bácsalmási Gábor)
3. BKSE I. (edző: Bácsalmási Gábor)
4. ELITE Rinók (edző: Molnár-Werner Zsuzsanna)
5. ELITE Legyek (edző: Jánossy Ervin)
6. BKSE III. (edző: Bácsalmási Gábor)



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!