Kerthelység

2010. nov 30.

Platinum Kid: más, mint a többi

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Csupaszív Óvoda pályázaton nyert különleges festékeket az idei felújításra
A Poli Farbe Magyarország egyik meghatározó festékgyára, amely százszázalékos hazai tulajdonban van. Az 1989-ban alakult kisvállalkozásból mára többmilliárdos forgalmú, majdnem 200 főt foglalkoztató nagyüzem lett.

Az először csak egyféle falfestéket forgalmazó cég termékpalettája mára magában foglalja az épületek hőszigeteléséhez felhasznált termékrendszerek teljes skáláját, valamint számos falvédő, zománc- és beltéri festék gyártása is a nevükhöz fűződik. A folyamatosan fejlődő cég sikeres piaci stratégiáját az is mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére 2009-ben is 6,2 milliárd forint bruttó bevételre tettek szert.
A cég folyamatos innovációs munkájának köszönhetően különleges festékek gyártását is elkezdték. Az egyik ilyen termékcsalád a Platinum Kid gyerekszoba falfesték, amelynek különlegessége, hogy ezüstöt tartalmaz, ezért megakadályozza a falakon a baktériumok, gombák elszaporodását. Emellett nagyon szép, selyemfényű felületet ad, amely lemosható, akár súrolható is, így a nagy igénybevételnek kitett helyiségekben, például óvodai csoportszobákban, folyosókon is sikerrel alkalmazható. Mivel oldószermentes, gyerekek környezetében is biztonságosan használható.
A Poli Farbe a sikeres működéssel elért nyereségének jó részét további fejlesztésekre fordítja, de jótékonysági akciókra is jut belőle. És itt következik ennek az akár reklámnak is felfogható cikknek a törökbálinti vonatkozása. Ugyanis a Poli Farbe pályázatot hirdetett hazai óvodák számára, amelyben a fent említett különleges, ezüsttartalmú gyerekszoba festékre, illetve kültéren felhasználható kerítésfestékre pályázhattak az óvodák, még a nagy nyári felújítások előtt. Mint azt Karsainé Gasser Mária óvodavezető elmondta, Nyerusay Gábor és felesége, a törökbálinti szolgáltató soron található háztartási bolt tulajdonosai is nagyban hozzájárultak a pályázat sikeréhez, illetve a megfelelő színű festék beszerzéséhez. Így lettek a belső terek sárgadinnye és barackvirágszínűek, az óvoda kerítése pedig néhány vállalkozó kedvű anyuka közreműködésével napsárga.
Egy magyar cég jó szándékú kezdeményezésének, valamint az óvodavezetés figyelmes munkájának köszönhetően, így megújult, egészségesebb és esztétikusabb környezetben kezdhették a gyerekek az új tanévet a Csupaszív Óvodában.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!