Kerthelység

2010. okt 31.

Megalakult Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az október első vasárnapján lezajlott helyhatósági választások jogerős eredményeinek birtokában 2010. október 12-én megtartotta alakuló ülését Törökbálint Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Az ünnepélyes keretek között megrendezett ülést, a Himnusz elhangzását követően, Gyarmati Mihály képviselőnek, a képviselő-testület korelnökének köszöntője nyitotta meg. Ezt követően Bánfi László, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlevőket a választás konkrét eredményeiről, a részvételi arányokra, valamint a polgármesterre, a választókerületi és kisebbségi képviselőkre leadott szavazatokra és a kompenzációs listákra vonatkozóan.
A rendezvény folytatásaként Ady Endre: A tűz csiholója című verse hangzott el, Dibáczi Nóra, a Zimándy Ignác Általános Iskola tanulójának előadásában. Ezt követte a képviselő-testület, továbbá a Német Kisebbségi Önkormányzat és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjainak eskütétele.
A képviselői megbízólevelek átadása után került sor a polgármesteri eskütételre.
A képviselő-testületi ülésnek ezt a részét lezárandó, Szilfai Márta operaénekesnő művészi előadásában Demjén Ferenc: Honfoglalás című dalát hallhatták a megjelentek.
A rendezvény Turai István polgármesteri programjának ismertetésével folytatódott, majd a polgármester illetményéről, szavazatszámláló ad hoc bizottság létrehozásáról és az alpolgármesterek megválasztásáról, valamint javadalmazásukról születtek döntések. A képviselő-testület titkos szavazással a 2010–2014. évi önkormányzati ciklusra alpolgármesterré választotta Hajdu Ferencet és Elek Sándort. A képviselők ezt követően Turai István polgármester illetményét bruttó 545 000 forintban és bruttó 163 500 forint költségátalányban, Hajdu Ferenc alpolgármester illetményét foglalkoztatási jogviszonyban bruttó 436 000 forintban és bruttó 87 200 forint költségátalányban, Elek Sándor alpolgármester illetményét társadalmi megbízatási jogviszonyban bruttó 251 225 forintban határozták meg. Turai István, Hajdu Ferenc és Elek Sándor – érintettségükre hivatkozva – e napirendek jövedelmükre vonatkozó döntéseiben nem vettek részt.
A továbbiakban a képviselő-testület úgy döntött, hogy tagjai közül két tanácsnokot választ és három bizottságot hoz létre. Városfejlesztési és beruházási tanácsnoknak Géczy Krisztián képviselőt, ifjúsági és kulturális tanácsnoknak Hámoriné Olár Mária képviselőt választotta meg.

Pénzügyi Bizottság
Elnök: Kiss István
Alelnök: dr. Albert Gábor
Tagok: Géczy Krisztián
Csuka Attila
Hámoriné Olár Mária
Külső tagok: Gáldi György
dr. Somogyi Árpád
Antal Jenő
Szőts Gergely

Humánpolitikai Bizottság
Elnök: Palkóné Szabó Gabriella
Alelnök: Rothauszky Györgyné
Tagok: Hámoriné Olár Mária
dr. Albert Gábor
Fernengel András
Külső tagok: dr. Haraszty Zsombor
Scheiblinger Péter
Kiss A. Csabáné
Major Sándor

Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Elnök: Gyarmati Mihály
Alelnök: Géczy Krisztián
Tagok: Csuka Attila
Fernengel András
Rothauszky Györgyné
Külső tagok: dr. Hajós Béla
Kerecsényi Zsuzsanna
Egervári József
Murányi Zsolt



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!