Kerthelység

2010. okt 31.

Győzelmek a rajtnál

Írta: admin Kategória: SPORT

NB I/B – felnőtt
Lapzártáig két bajnoki mérkőzést játszott az ELITE Basket Törökbálint csapata a férfi kosárlabda NB I/B osztályú bajnokságban, és mindkétszer biztos győzelmet aratott!
ELITE Basket Törökbálint–Újbuda TC: 103–74
A törökbálinti csapatban pályára léptek: Kollár 16 pont, Baross 17, Spiriev 13, Lázár 5, Bihari 14, Szenteleki 17, Hegedűs 7, Laczka, Czakó 4, Nedelcu 2, Merza 5, Kárpáti.
Lelkes, hatékony és sokszor látványos játékkal nyerte meg a szezon első bajnoki mérkőzését a hazai csapat. A nagy múltú ellenféllel szemben mindig érdekes játszani, hiszen a MAFC nem is olyan régen még a magyar kosárlabda egyik fellegvára volt.  Egy darabig jól tartotta magát az ellenfél, de aztán meg kellett hajolniuk a nagyobb tudás előtt Törökbálinton, a Bálint Márton iskola sportcsarnokában.
Kitűnően mutatkozott be az új bajnokságban a törökbálinti együttes, és az eredményesség mellett még helyenként látványos játékkal is szórakoztatta a szép számú és lelkes szurkolókat.
Molnár Tamás, vezetőedző: „Elkezdődött a szezon! Nagyon lelkesen, harcosan, győzni akart a csapat! A cserepad az éppen pályán lévő játékosokkal végig együtt élt, a csapat végig egymást segítve, támogatva játszott és győzött! Gratulálok!”

ELITE Basket Törökbálint–Ceragem Kozármisleny: 84–63
A törökbálinti csapatban pályára léptek: Bihari 17 pont, Laczka, Hegedűs 5, Bíró 4, Baross 12, Kollár 23, Spiriev 10, Lázár 3, Szenteleki 5, Nedelcu, Czakó, Merza 5.
Az NB I/A csoportos Pécs fiókcsapatának számító Kozármisleny ellen a törökbálintiak voltak a mérkőzés esélyesei, és bár volt, amikor akadozott a gépezet, a sima győzelem nem volt veszélyben.
Akadozó kezdés után a félidőben már megnyugtató volt az előny (37–24). A harmadik negyedben ránk ijesztettek kicsit a játékosok, mert már négy pontra is felzárkózott a vendégcsapat, de a folytatásban helyreállt a rend, és az ELITE Basket 21 pontos különbséggel is teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót.
Molnár Tamás edző folyamatos cserékkel mindenkinek igyekezett játéklehetőséget biztosítani, ami még kamatozhat majd az erősebb ellenfelek elleni mérkőzéseken.
Molnár Tamás, vezetőedző: „Újabb fontos győzelmet aratott csapatunk! Ismételten harcos, lelkes játékkal győztünk!”

U–20
Az utánpótláscsapat is két sima győzelemmel kezdte a bajnokságot.

ELITE Basket Törökbálint U–20–Újbuda TC U–20: 83–59
Merza 11, Czégel 15, Czakó 13, Bíró 16, Kárpáti 4, Nedelcu 9, Fülöp 4, Kovács 6, Parkánszki 5, Finy.

ELITE Basket Törökbálint U–20–Ceragem Kozármisleny U–20: 104–32
Kárpáti 12, Czégel, 28, Fülöp 8, Merza 17, Czakó 12, Kovács 4, Parkánszki 6, Bíró 5, Finy 2, Szatmári 6, Nedelcu 4.

Gyermek korosztály
Felemásan sikerült a gyermek korosztály rajta a Pest megyei kosárlabda-bajnokságban.
Az óriási fölénnyel megnyert első mérkőzés után egy szoros vereség következett.

ELITE Basket Törökbálint–Budaörsi DSE: 97–25
Pontszerzők: Nagy A. 30, Bagi 20, Máriás 13, Fillinger 10, Pajer 10, Benczédi 6, Keresztúri 4, Varró 2, Várady-Szabó 2.

Százhalombattai KSE–ELITE Basket Törökbálint: 59–54
Pontszerzők: Bagi 12, Máriás 12, Pajer 10, Benczédi 8, Nagy A. 6, Fillinger 4, Kotschy 2.
Molnár-Werner Zsuzsanna, edző: „Az első mérkőzésen minden játékos hozzátett a győzelemhez, azonban a második meccsen már elszállt a bátorság és a hit. Az elvesztett mérkőzésből tanuljunk, és lelkesebben készüljünk a következő fordulóra!”

További hírek tudósítások, programok az ELITE Basket hivatalos weboldalán: www. elite-basket.hu
Újdonság: Videoösszefoglalók a felnőtt csapat mérkőzéseiről a honlapon!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!