Kerthelység

2010. szept 30.

Nullához a nulla

Írta: admin Kategória: Margóra

Tapasztalati tényként leszögezhetjük: mindig minden változik. Változik körülöttünk a világ, változnak az emberek, változunk mi magunk is. Jó esetben fejlődésről beszélünk, érésről, ha tetszik, a személyiség kiteljesedéséről. Mindegyiknek vannak azonban sarokpontjai, felismerésétől, felvállalásától számítottan alapvető értékei.

Ezek mozdíthatatlanok, kikerülhetetlenek.
Minden malícia nélkül (bár őszinte sajnálattal) azért e tekintetben azt is megállapíthatjuk, hogy: fentieknek megfelelően mindig voltak és vannak olyanok, akik ezen alapértékeket kikerülik vagy megpróbálják azokat helyükről kifordítani.
Például a tavaszi országgyűlési választásokon kiadós taslit kapott szocialisták ahelyett, hogy valóban a lecsúszott párt megújításán, „újratöltésén”, szimpatikussá tételén serénykednének, ellentmondva a változás szükség- és törvényszerűsé­gének, ugyanolyan csúsztató, gyalázkodó, lejárató politikát folytatnak, mint nyolcéves kormányzásuk idején.
Akkor sem volt érdekes számukra Magyarország, most sem az.
Aligha véletlen tehát, hogy már idehaza is hallani azokról a brüsszeli folyosói pletykákról, amelyek arról szólnak, hogy Orbán Viktor és kormánya nem alkalmas az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltésére. Mert – mint azt G. Kinga volt külügyminiszter asszonyunk hangoztatja – hogyan tudna megfelelő elnökséget adni az a kormány, amelyik nem hajlandó elfogadni azokat a gazdaságpolitikai elvárásokat, amelyeket az IMF diktál? Ráadásul – továbbra is G. Kinga szerint – a magyar kormány hajlik a szélsőjobb felé, korlátozza a demokráciát, a múlt leplét húzza magára s mindezekkel veszélyezteti a térség stabilitását.
Nofene.
Ebben a nagy skandalumban alighanem két dolgot tehetünk. Egy: tudomásul vesszük, hogy ismét kampány van, közeledik az önkormányzati választás, rombolni, cincálni kell a Fideszben bízók hangulatát. Kettő: a nullával azonos hitelességű szocialista pártpolitikusok, európai parlamenti képviselők szavaihoz hozzáírunk még egy nullát.

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!