Kerthelység

2010. szept 30.

Szent István-napi megemlékezés

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A hagyományokhoz híven pontosan 12 órakor a Szent István szobornál vette kezdetét Törökbálint város augusztus 20-ai ünnepsége.

Az államalapító királyunk szobránál tartott megemlékezésen Bohn István esperesplébános ünnepi beszédet, Szaszák Imre református lelkész pedig elmélkedést tartott, majd mindketten megáldották az új kenyeret.
Az ünnepségen részt vett a Lendvai Károly Férfikórus is. A délután ötkor kezdődő városi ünnepséget Nemcsák Ká­roly és Huzella Péter ünnepi műsora tette emelkedetté, ezt Turai István polgármester ünnepi beszéde követte. Az ünnepségen adták át a Törökbálintért emlékplakettet, az elismerésben – amelyet a kitüntetett özvegye vett át – idén Fícsór Bálint, településünk egykori képviselője posztumusz részesült. Az ünnepélyes hangulatot ezután az önfeledt szórakozás váltotta fel, ami Maksa Zoltán humoristának és a Back to Black együttesnek köszönhető. Idén a hagyományos tűzijáték elmaradt, ugyanis az önkormányzat úgy döntött, hogy az így megtakarított pénzt az árvízkárosultaknak ajánlja fel.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!