Kerthelység

2010. júl 30.

Vegatál

Írta: admin Kategória: Margóra

Állítólag finom, könnyen emészthető és egészséges. Igaz, olcsónak már nem mondható, hiszen az áruházláncok (spanyol, olasz, görög és francia) zöldséges pultjairól átlagpolgár ritkán dőzsöl. Hacsak nem Biszku-nyugdíjas, havi hatszázezerrel.


Kelbimbó. Lágy ízű, változatos kinézete ellenére összetéveszthetetlen külső jegyekkel. Nagy jövőt jósolnak neki. Állítólag Magyar Bálint ötletére liberál sóval tápoldatozták, meghagyták kis növekedésűnek, némileg kelekótya viselkedésmintával. Ráadásul legutóbb integráltan akarták termeszteni a lóbabbal és a sóskával. Mostanában azonban újra előtérbe kerülhet, mondhatni: visszafoglalhatja méltó helyét a világban, mert szeptembertől a régi, jól bevált módszerek közé kerül. Ismét elismerik majd a jó teljesítményt, szankcionálják az iskolakerülést, s bizony, csak bizonyos tudásszint elérésével léphet majd tovább. De talán az sem mindegy – egyéb zöldségek tekintetében –, hogy akár tíz évet is lehet kapni ezután tanárverésért.
Aszalt szilva. Véletlenül és vélhetőleg a Nagy Októberi Szocialista Forradalom mementójaként került a tálba, de ragadós héja miatt máig lehetetlen megszabadulni tőle. Lendvai Ildikó távozó MSZP-s pártelnöknő művirágnak nevezte a Nemzeti Nyilatkozatot, műelnöknek a Sándor-palota új lakóját, Patyomkin-demokráciának a demokráciát, politikai bóvlinak a jelenlegi kormányzást. E gyümölcs fogyasztása ellenjavalt, komoly zsebgutát, szemkilövést okozhat.
Cakkos levelű szivárványkáposzta. Meglehetősen ritka növény, noha termesztése nem okoz gondot, gyakorlatilag bármilyen talajon megél, terjed, az őshonos fajokat hamar háttérbe szorítja. Gubcsi Lajost kinevezték a honvédelmi tárcához tartozó HM Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyvezető igazgatójává. Ez, ugye, egy állami cég. Gubcsi Lajos a KISZ KB tagja, az MSZMP KB osztályvezetője, a KISZ központi lapjának főszerkesztője volt. Persze ez talán még nem baj. A villa akkor áll meg a kezünkben, ha e tekintetben Csermely Péter szavaira gondolunk: volt a KISZ KB-nek egy tehetségesnek mondott, hadari beszédű, táncos léptű, izgága tagja is.
Neki is jut még egy állami cég?

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!