Kerthelység

2010. jún 30.

Tájékoztató közlemény

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Tisztelt törökbálintiak! Jelen közlemény azokhoz szól, akik az elmúlt napokban egyre türelmetlenebbül telefonáltak a hivatalba a polgármesternek és előbb kértek, aztán követeltek sürgős (azonnali!) intézkedést a „támadó szúnyogokkal” szemben, és természetesen szól azokhoz is, akik még nem tették, de szintén e röpülő vérszívók áldozatai.

A szúnyoginvázió megfékezése érdekében a légi kémiai szúnyoggyérítési munka Törökbálint területén az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által engedélyezett Mosquitox 1 ULV, K-othrine ULV 0,5l/ha dózisú szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében a kora reggeli vagy késő esti órákban kerül elvégzésre.
A légi kémiai kezelés első időpontja: 2010. június 16–17. (vagy) pótnap: június 18–19. (időjárás függvénye).
A szúnyogirtó szer nem veszélyezteti az ember egészségét, nem veszélyes más hasznos élő szervezetre, hatása után gyorsan veszélytelen anyagokra bomlik le, nem veszélyezteti a talajt, a felszín alatti és élővizeket.
A képviselő-testület a 2010. június 24-én tartandó ülésén dönt arról, hogy még hány alkalommal rendeli meg ezt a munkát, amit a szakemberek legalább 3-5 alkalommal javasolnak elvégezni. E munkát a hatékonyság érdekében a környező településen is végzik.
Tisztelt lakosok! A légi jármű/járművek kora reggeli vagy késő esti zajhatása jelzi, hogy a munka elkezdődött, ezt viseljük el, addig meg bírjuk ki valahogy!

Polgármesteri Hivatal



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!