Kerthelység

2010. jún 30.

Miszter Glóbál Nyiklóvé

Írta: admin Kategória: Margóra

Miszter Glóbál Nyiklóvé ül valahol egy hűvös irodában, kényelmesen hátradőlve valódi bivalybőrből készült foteljában. Néha az órájára néz. Hümmög. Olykor csenget a titkárnőjének Georginának (tavaly operálták, eredeti neve: Georg Summerfield), aki ilyenkor kissé pipiskedve ugyan, de megfelelő sebességgel behoz egy limonádét.
Miszter Glóbál Nyiklóvé hörpöl.

Némileg unatkozik, kicsit még vár. Unatkozik, mert a görögökkel már semmi dolga, az írekkel szintúgy, a spanyolok meg még úgysem sejtik, hogy mi vár rájuk. Várni meg azért vár, mert az a magyar, az a Kósa – úgyis mond valami randát. Vajon – gondolja Miszter Glóbál Nyiklóvé – mit képzel magáról az a vidéki polgármester, hogy megvárat engem-bennünket?!  Se a „Medjesi”, a „Tyurcsányi” vagy a „Bajnahnyi” alatt nem történt ilyetén rettenet, igaz, velük azért lehetett beszélni.
A választások elmúltak, okés a kétharmad, a kormány legalább tíz napja átvette az irányítást. Mi lesz hát?!
A globális (ez csupán véletlen névazonosság főhősünkkel) pénzvilág, az, amelyik szándékos okozója és haszonélvezője a gazdasági válságnak, erőlködéstől véreres szemmel lesi Európa közepén azt a ványadt, megcsonkított, lerabolt pici országot, hogy végre letörje az ott honos, kemény és minden világi és transzcendens baj okozóját jelentő magyar forintot.
Mindenesetre annyi előrelépés már történt, hogy az elkészült forgatókönyv szerint az az internaciolista-szocialista „Mesz­terházi” gyerek, az már legalább hazaárulózott ezeknek a szittyáknak az országos házában. „Hell’s” – gondolta némi idegenszerű angolsággal a pokolról Miszter Glóbál Nyiklóvé, s mutatóujjának párnás bögyöcskéjével elsimított (igazából elkent) egy valahonnan legördülő verejtékcseppet.
Na, végre az összes műhold ráfordult Debrecen polgármesterére.
Még az ózonlyuk is szűkült kissé, annyian figyeltek lélegzetvisszafojtva a Föld nevű bolygón a Fidesz alelnökére.
Aki – miután nem szokása – nem hazudott.
Miszter Glóbál Nyiklóvé ettől a furcsaságtól elvigyorodott, a telefonjához nyúlt, kiadva a parancsot: pusztítsátok el a forintot!
Csak a forintot?

Tags:


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!