Kerthelység

2010. máj 31.

Születésnapi köszöntések

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Kudász Jánosné, Ilona néni április 26-án töltötte be 108. születésnapját. Az eseményen Turai István polgármester mondott köszöntőt, majd  átadta a gyönyörű virágcsokrot és az emléklapot. Ezután Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Csuka Attila alpolgármester, Rothauszky Györgyné, Gyarmati Mihály és Megyaszainé Mammel Magdaléna köszöntötték és adták át ajándékaikat az ünnepeltnek.

A születésnapi tortán meggyújtották a három számjegyű gyertyát, amelyet Ilona néni egy szuszra fújt el. Az ünnepi köszöntésnél jelen volt a család több tagja is. Ilona néninek anyai ágon francia ősei vannak, akik a francia forradalom elől menekülve a Felvidéken telepedtek le és sokáig ott éltek. Ilona néni Budapesten született, Rákospalotán a Rákos-patak mellett építkeztek, majd Sóskútra költöztek, ahol 12 évig laktak. 1996-tól élnek Törökbálinton, amit azért választottak lakóhelyül, „mert ez egy jó sváb falu”. Ilona néni aktív korában kenyérgyárban dolgozott.  Férjével egy szüreti mulatságban ismerkedett meg. Ötven évig éltek boldog házasságban. Egy lánya volt, aki tavaly elhunyt. Egy unokája, három dédunokája és két ükunokája van. Az első ükunokáját a 99. születésnapjára kapta ajándékul. Ilona néni nagyon jó egészségi állapotban van, szinte semmilyen gyógyszert nem szed, jó időben még kisétál az utcára is. Szemüveg nélkül tud olvasni, szeret tévét nézni, teljes szellemi frissességét megőrizte. Nagyon jó humoráról tett tanúbizonyságot, a köszöntőket többször is megnevettette. A hosszú élet titkának azt tartja, hogy nagyon kevés húst fogyasztott, inkább a zöldségeket, főzelékeket kedveli.
Ezen a napon ünnepelte Csordás Józsefné, Erzsi néni is a 95. születésnapját. Gyarmati Mihály, a körzet képviselője egy csokor szép virággal és az emléklappal, Rothauszky Györgyné egy finom tortával köszöntötte Erzsi nénit. Erzsi néni Rudabányán született, két fia, három unokája és két dédunokája van. Aktív korában perzsaszőnyeg-készítő volt a rudabányai patikusnál, majd az ormosi szénbányában irodai alkalmazottként dolgozott. Minden ételt szeret, nem válogat, nagyon kedveli a gyümölcsöket. Szeret tévét nézni, főleg a természetfilmeket szereti. Sajnos olvasni már nem tud, és a csontritkulás is nehézséget okoz számára. Erzsi néni a szomszédasszonytól és a fiától, Csordás Lajostól is hatalmas virágcsokrot kapott ajándékba. A hosszú élet titkát Erzsi néni abban látja, hogy jó kedvvel és szeretettel kell dolgozni, ő is mindig így tett.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!