Kerthelység

2010. feb 28.

Városfejlesztés és kommunikáció

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Előző havi írásunkban már beszámoltunk róla, hogy idén januártól „főállású” szakember tölti be a marketing-kommunikációs pozíciót a Városfejlesztő Zrt.-nél. Halász Örsöt az idei tervekről és feladatokról kérdeztük.

– Új év, új pozíció?
– Nem teljesen új, legalábbis ami a szakmai részét illeti. Különböző cégeknél, projekteknél hosszú évek óta dolgozom ezen a „fronton”. Tény azonban, hogy ez a mostani feladat más. A versenyszférában alapvetően minden az üzletről szól, hozni kell az eredményeket, bármi áron. Éles a verseny, kemények az elvárások…
– Elvárások azért itt is vannak…
– Ne értsen félre, természetesen itt sem lazsálok, nem ismerem a félgőzzel végzett munkát. A feladat az, ami más: a hangsúly elsősorban a kommunikáción van. Meg kell ismertetnünk és – amennyire lehet – szerettetnünk ezt a városközpont-fejlesztési projektet a település lakóival. Ez pedig nem lesz mindig laza séta a parkban. Egy ilyen volumenű beruházásnál az építési forgalom, az útlezárások, a forgalomterelések, az építési anyagok szállításából, ideiglenes tárolásából adódó kellemetlenségek gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Mindezek sok türelmet, megértést, a problémák és váratlan helyzetek megfelelő kezelését igénylik majd.
– Vannak már konkrét tervek ezzel kapcsolatban?
– Az építkezés ideje alatt kihelyezett ügyfélszolgálati pontot – pontosabban fogalmazva: konténert – fogunk üzemeltetni, ahol kollégáim reggeltől estig rendelkezésre állnak, hogy informáljanak, eligazítsanak, és ha kell, segítsenek.
– Lesznek más információs felületek is?
– Igen, rövidesen elkészül a honlapunk, amely a folyamatos tájékoztatás alapvető eszköze lesz, hasznos és naprakész információkkal. Elérhetők lesznek rajta a projekt tartalmi elemei és látványtervei, és persze elérhetők leszünk mi is, a kérdésekkel, ötletekkel, esetleges panaszokkal. És itt fogunk hírt adni az éppen aktuális eseményekről, programokról is.
– Nem mindenki rendelkezik számítógéppel, internettel…
– Így igaz, ezért is fogunk lakossági tájékoztató anyagokat, hírleveleket, plakátokat készíteni, hogy hozzájuk is eljussanak az információk.
– Januárban tartottak egy lakossági fórumot a projekttel kapcsolatosan. Terveznek újabbat?
– Közvetlenül az építkezés megkezdése előtt tartjuk a következőt, ahol a konkrétumokról szeretnénk tájékoztatni az érintetteket: az útlezárások és forgalomterelések ütemezéséről, az ideiglenes parkolási rendről, a tömegközlekedésről stb.
– Az imént programokról és eseményekről tett említést. Mondana esetleg néhány konkrétumot?
– Lesznek mérföldköveknek számító események, mint például az új városháza alapkőletétele vagy a bokrétaünnep. És valamikor 2011 derekán lesz az átadási ünnepség. De ne szaladjunk ennyire előre: most a tavaszt várjuk, és nemcsak a jó idő miatt, hanem akkor indul végre az építkezés is.
– Mik tartoznak még az ön feladatkörébe?
– Csak címszavakban: a médiakapcsolatok koordinálása, a kiadványok szerkesztése, a civil és szakmai szervezetekkel, valamint a helyi oktatási intézményekkel való kapcsolattartás; rendezvények szervezése.
– … mint például a ’bálinti korcsolyapálya?
– Igen, ha nem is közvetlenül, de ez is idetartozik.
– Erről jut eszembe: a decemberi Kiskarácsony rendezvényen gyümölcspuncsot főztek, aminek nagy sikere volt. A tavaszi majálison is készülnek valamivel?
– De még mennyire! Annyit elárulhatok, hogy a városfejlesztők bográcsa nem okoz majd csalódást, de hogy mit főzünk, az egyelőre titok.
– Lesz tehát feladat bőven. Ennyi munka mellett jut ideje a családra?
– Ami szabadidőm marad, azt a sporton kívül szinte mind velük töltöm. Ezek a kikapcsolódás, a töltődés órái…

P.E.


Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!