Kerthelység

2010. jan 30.

Új orvos Törökbálinton

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Dr. Karvázy Dominika családorvos, egészségbiztosítási szakorvos január 4-én kezdte meg munkáját a törökbálinti 6. számú körzet családorvosaként a Kazinczy Ferenc utca 105. alatti háziorvosi rendelőben. Karvázy doktornő egyúttal az Arany Alkony Idősek Otthonában is szolgálatot teljesít. Ismerjék meg, forduljanak hozzá bizalommal…

Bemutatkozás
1971-ben születtem Budapesten, négy testvérem van. Mindig is orvos szerettem volna lenni. Élsportolóként megtanultam, hogy az eredmények sohasem jönnek maguktól, azokért mindig meg kell dolgozni. A középiskola elvégzése után orvosi tanulmányaimat Bécsben kezdtem meg a Bécsi Orvosi Egyetemen, ahol az első két évet abszolváltam, majd diplomámat Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem meg 1999-ben. Az egyetem utolsó évében mentőtisztként dolgoztam az Országos Mentőszolgálatnál. 2002-ben családorvosi rezidensvizsgát, majd 2005-ben családorvosi szakvizsgát tettem, később, 2007-ben ráépített képzés keretében megszereztem második szakvizsgámat is az egészségbiztosítási orvostan területén. Jelenleg hagyományos kínai orvoslást, ezen belül akupunktúrát tanulok. Korábban ügyeletben dolgoztam, illetve háziorvosi helyettesítést vállaltam Vácott, Budapesten és Százhalombattán.
2000 decembere óta vagyok házas, férjem hivatásos rendőrtiszt, a Rendőrtiszti Főiskola tanára, kisfiúnk 2006-ban született. 2001-ben építettük fel házunkat Érd-parkvárosban, azóta is ott élünk, szinte „karnyújtásnyira” Törökbálinttól. Érdekesség családunkban, hogy férjem felmenői mindannyian innen, Törökbálintról származnak, a község megbecsült polgárai voltak. Férjem dédanyja, Schmall Iréne a község óvodájában volt óvónő, az ő édesapja pedig, férjem ükapja, Schmall Zsigmond a Törökbálinti Római Katolikus Plébánia kántora, valamint az iskola igazgatója volt az 1920-as években, s olyan megbecsülésnek örvendett, hogy napjainkban egy utca viseli nevét Törökbálinton. Mindezen okokból különösen nagy öröm számomra, hogy önálló családorvosi praxisomat Törökbálinton kezdhetem meg.

Küldetés, célok
Családorvosként vallom, hogy a kialakult betegségek kezelése, gyógyítása mellett rendkívül fontos kérdés a megelőzés, egészségre nevelés ügye. A mozgásszegény, passzív életmód megváltoztatása, az egészséges táplálkozás, a dohányzásról való leszokás kiemelt fontosságú a betegségek megelőzése szempontjából. Az elhízás, a magas vérnyomás, az emelkedett vércukorértékek, a magas koleszterin-, illetve vérzsírszint mind-mind súlyos egészségkárosító faktorok, amelyekkel szemben az egyik legjobb (de egyben a legnehezebb) védekezési mód az életmód-változtatás.
Hiszek abban, hogy a nyugati szemléletű, ha úgy tetszik „modern” orvostudomány, jóllehet vitathatatlanul messzire jutott és óriási érdemeket vallhat magáénak, kiegészíthető a hagyományos, több ezer éves orvoslás módszereivel. Pontosan ezért tanulok akupunktúrát. Meg kell adnom betegeimnek az esélyt, hogy panaszaikat, amennyiben erre nyitottak, több, egymást kiegészítő, egymás hatását erősítő gyógymód segítségével orvosoljam.
Asszisztensemmel, Fidler Gabriellával, aki diplomás ápolónő, a jövőben szeretettel várunk minden törökbálinti lakost, aki úgy dönt, hogy bizalmával megtisztel minket és egészségügyi panaszával hozzánk fordul.

A rendelőben előzetes időpont-egyeztetéssel vérvételt is végeznek, hétfő kivételével mindennap!

DHARMA BT.
HÁZIORVOSI SZOLGÁLAT
2045 TÖRÖKBÁLINT,
KAZINCZY FERENC U. 105.
6. SZÁMÚ HÁZIORVOSI KÖRZET

RENDEL: DR. KARVÁZY DOMINIKA
családorvos, egészségbizosítási szakorvos

RENDELÉSI IDŐ:
HÉTFŐ: 13.00–16.00
KEDD: 8.00–11.00
SZERDA: 8.00–11.00
CSÜTÖRTÖK: 8.00–11.00
PÉNTEK: 8.00–11.00

TELEFON: +36/23-510-527
(rendelési időben)
ÜGYELET: +36/23-440-020
(éjjel-nappal)



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!