Kerthelység

2009. dec 31.

A következő évre új játszóterek, felújított óvodák – és nyugalom

Írta: admin Kategória: INTERJÚ

Géczy Krisztián kívánságai 2010-re

– Képviselőként rendszeresen tart lakossági fórumot saját körzete lakói számára. Miért tartja ezt fontosnak, hiszen ennek nem nagyon van hagyománya sem nálunk, sem más településen?

– Magam is választó vagyok és engem zavart, hogy a képviselők négyévente kampányolnak és ígérnek minden szépet és jót, majd utána eltűnnek. Úgy gondoltam, hogy ha ez engem zavar, akkor valószínűleg másokat is. A testületből rendszeresen csak én tartok lakossági gyűlést, ami azt jelenti, hogy negyedévente találkozom a választóimmal. De nem csak őket várom, hanem minden érdeklődőt. Ezzel példát szeretnék mutatni. Ez volt az ötödik ilyen összejövetel, eleinte döcögősen indult, de alkalomról alkalomra egyre többen jönnek, és úgy érzem, hogy mára jogosultsága van ennek a találkozónak.
– Miről volt szó a legutóbbi fórumon?
– A legtöbb szó az Árpád utcai építkezésekről esett. Ott is, de innen is szeretném megköszönni a lakóknak a türelmüket, bizalmukat és belátásukat. A napokban már normalizálódni fog a helyzet, remélem, az ünnepekre méltó lesz a környezet.
– Milyen fejlesztések lesznek jövőre a hetes körzetben?
– A nagyberuházásokon kívül az 1+1-es rendszerben több utcát is fel tudunk újítani. Ilyen lesz az Árpád utca teljes hossza és a Jókai utca és környezete.
– Több kezdeményezés élére állt az utóbbi időben. Többek között ilyen a játszótér-építési program. Ezen a téren mire számíthatunk a jövő évben?
– A törökbálinti játszótér-építési program példaértékű, és igen nagy sikere van a lakók körében is. Még erre az évre terveztük a Bajcsy-Zsilinszky és a Tükörhegy utcai játszótér megépítését, de ezzel megcsúsztunk. Ezeken kívül szeretnénk még egy játszóteret a Tükörhegyre, valamint az Árpád utca, Csokonai utca és Szabadság tér környékére is.
– Az idei másik kezdeményezése a városőrség. Hogyan telnek a városőrök napjai manapság?
– Jelenleg körülbelül 105 tagja van a városőrségnek. Az elmúlt hetekben több rendezvény biztosításánál is részt vettünk, de azt kevesen tudják, mert nem annyira látványos, hogy december eleje óta éjszakánként járőrözünk. Mivel a városőrség nincs bejegyezve, ezért tagjaink még saját költségen, saját gépjárművel járják a várost éjszakánként. Nemrég beszéltem az őrsparancsnokkal, aki azt mondta, hogy mióta az utcán vagyunk, nem történt komolyabb betörés és bűncselekmény, ami részben a komolyabb rendőri jelenlétnek és reményeink szerint a városőrségnek is köszönhető.
– Ön az önkormányzat beruházási tanácsnoka is, milyen egyéb beruházásokra számíthatunk jövőre?
– Az új óvoda mellett elindul a településközpont rehabilitációja, az új városházával, a 16+8 tantermes iskola építése, amelyhez egy uszoda és második ütemben egy A kategóriás lelátóval felszerelt labdarúgópályát építenénk. Ahogy elkészül az új óvoda, oda átköltöztetjük a Bóbita óvodát, amelyet ezután szintén felújítunk. A Bóbita óvoda szeptember végére készül el, és oda fog költözni a Walla óvoda, amelynek szintén esedékes a felújítása. Úgy gondolom, ez a két óvoda megérett a rekonstrukcióra. Bölcsődével is nagyon rosszul állunk, erre is nagy szükség van, hiszen a kormány két évre csökkentette a gyes idejét, ami azt jelenti, hogy az anyukáknak idő előtt vissza kell menniük dolgozni. A jelenlegi bölcsödét mindenképpen fel kell újítani, de valószínűleg egy újat is kell építeni.
– Mit vár a 2010-es évtől?
– Remélem, hogy a 2010-es év egy nyugodtabb és kellemesebb év lesz. Remélem, hogy a politika itt, helyi szinten nem fog úgy eldurvulni, ahogy országosan. Én arra törekszem, hogy a következő két év nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Itt szeretném még egyszer megköszönni a törökbálinti polgárok toleranciáját, amit a város vezetése felé mutattak. A törökbálinti egyesületeknek, civil szervezeteknek és a város lakóinak nagyon boldog karácsonyt és békés, sikeres új évet kívánok.
Németh



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!