Kerthelység

2009. nov 30.

Megalakult az Idősek Tanácsa

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Október 14-én megalakult az Idősek Tanácsa.  A képviselő-testület és a polgármester programjában mindig is kiemelt figyelmet kapott az ifjúság és az idősebb korosztály támogatása. Új alapokra kívánták helyezni az önkormányzat korosztály-politikáját. Turai István polgármester javaslata alapján a város képviselő-testülete azzal a szándékkal hozta létre az Idősek Tanácsát, hogy az munkájával, javaslataival segítse a képviselő-testületet az időseket érintő döntéseinek meghozatalában, figyelemmel kísérje az idősebb generáció sajátos problémáit.

A város minden olyan szervezete meghívást kapott, amelynek munkája valamilyen módon kapcsolódik az idősek életéhez. A novemberi 5-ei képviselő-testületi döntés alapján a sváb egyesület is delegál képviselőt az Idősek Tanácsába. A testület ülésein a különböző szervezetek képviselői összehangolhatják, megbeszélhetik az időseket érintő munkájuk részleteit. Találkoznak az idősek képviselői és azok a szakemberek, akik munkájuk során nap mint nap szembesülnek az időseket érintő problémákkal.

Az önkormányzat felkérésére
a következő szervezetek jelölhettek tisztségviselőket a tanácsba:

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Törökbálinton szolgálatot ellátó orvosok
Arany Alkony Idősek Otthona
Együtt a Családért Törökbálinti Nagycsaládosok Egyesülete
Magyar Karitász Törökbálinti Szervezete
Munkácsy Mihály Művelődési Ház
Törökbálinti Jóakarat Kör
Vöröskereszt Törökbálinti Szervezete
Törökbálinti Római Katolikus Egyházközség
Törökbálinti Református Egyházközség
Munkácsy Mihály Nyugdíjas Klub
Mozgáskorlátozottak Törökbálinti Egyesülete
Törökbálint Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala
szociális gondozók

Az alakuló ülésen a résztvevők jó része már ismerte egymást, de akik még nem találkoztak, azoknak alkalmuk volt megismerkedni. Ezen az ülésen ismertették az önkormányzat által összeállított ügyrendtervezetet. A tervezet elfogadása előtt a tagok javaslatokat tehetnek az esetleges változtatásokra, a következő ülésen sor kerül az ügyrend elfogadására, a tisztségviselők megválasztására, majd az Idősek Tanácsa céljainak meghatározására.
Ezután megkezdődik az érdemi munka. A tervek szerint a tanács a polgármester, illetve az önkormányzat felkérésére javaslatokat dolgoz ki a képviselő-testület számára több, az időseket érintő témakörben.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!