Kerthelység

2009. nov 30.

Megalakult a városőrség

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Az utóbbi időkben településünkön egyre többször lehet hallani besurranó tolvajokról. Szinte mindenki ismer a környezetében olyan családot, egyedülálló idős embert, aki ezt már saját bőrén megtapasztalta. E problémák orvoslására indította útjának Géczy Krisztián, településünk önkormányzati képviselője a városőrséget.

Már a kezdetekkor látni lehetett, hogy a képviselő és csapata a városőrség intézményét nem egy hirtelen jött ötletnek tartja, hanem igen komoly, hosszú távú vállalkozásként szeretné megvalósítani. Talán még nem volt a város történetében olyan kezdeményezés, amelynek népszerűsítésére ilyen nagy gondot fordítottak az ötlet kitalálói. Nemcsak egységes arculat, igényes hirdetések jellemezték a városőrség népszerűsítését, de a helyi és a környéki média is egységesen állt a kezdeményezés mellé. A nagy beharangozásnak meg is lett a jutalma, hiszen a városőrség alakuló ülésére megtelt a művelődési ház színházterme. Persze a hírverés itt sem maradt el, egyen tollak, kitűzők várták az idelátogatókat, akik most már élőben is megcsodálhatták a szervezet egyedi egyenruháját.
A rendezvényen elsőként a városőrség „szülőatyja”, Géczy Krisztián szólalt fel, aki többek között elmondta, hogy a szervezettől elsősorban Törökbálint közbiztonságának, a helyiek életmódjának és életminőségének javulását várja. Kiemelte többek között, hogy a csapat egyik legfontosabb tulajdonsága a polgárbarát működés lesz, és hogy a rendőrséggel szoros kapcsolatot kívánnak fenntartani.
Géczy Krisztián után Turai István polgármester kapott szót, aki szerint a városban megérett a helyzet, hiszen a település közbiztonsága kívánnivalót hagy maga után, ami többek között a Pest megyei rendőrök alacsony létszámával is magyarázható. Beszéde végén a polgármester bejelentette, hogy maga is be kíván lépni a városőrség soraiba.
A rendezvényen a rendőrséget Brecsok Zsolt, Törökbálint rendőrőrs parancsnoka képviselte, aki megerősítette, hogy a szervezet bírja a rendőrség támogatását.
Az alakuló ülésen a leendő tagok megismerhették a városőrség szakmai stábját: Ibrányi Miklós biztonságszervezőt, Kaló Ferencet, településünk egykori körzeti megbízottját és Kecskés János volt rendőrt. A szakmai stáb tagjaitól megtudhattuk, hogy a szervezet négy alappillére a polgárbarát működés, az eredményesség, a láthatóság és a kommunikáció. A városőrség kötelékébe, amely kiemelten közhasznú szervezetként lett bejegyezve, az alakuló ülésen 76-an léptek be, közöttük 18–70 év közötti férfiakat és hölgyeket egyaránt találhatunk. Velük a szemfülesebbek október 23-án és a halottak napján találkozhattak is, hiszen már el is kezdte működését a társaság lelkesebb része, és a későbbiekben a tagok rendszeresen fognak járőrözni, elsősorban éjszakánként, de ha elegendően lesznek, akkor nappal is. A tervek szerint a járőrök gépkocsival és gyalogosan fogják szolgálni a település biztonságát.
Terveink szerint újságunk hasábjain folyamatosan beszámolunk a városőrség tevékenységéről.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!