Kerthelység

2009. nov 30.

Minket is várnak!

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Fő utca – ahogy én szeretném…

A Városfejlesztő Zrt. munkatársai nagy lendülettel készülnek a Városfejlesztés Napjára. Mint arról már előző lapszámunkban is hírt adtunk, a november 29-én megrendezésre kerülő eseményre nagy szeretettel várják Törökbálint apraját és nagyját, mindazokat, akiket érdekel városunk jövője, fejlődése és a közvetlenül előttünk álló feladatok, lehetőségek. A rendezvényt előkészítő munka már a finisben van, kialakult a végleges program, amelyet keretes írásunk ismertet. Az esemény előkészületeiről Halász Örssel és Tóth-Deme Miklóssal beszélgettünk.

– Milyen szempontok alapján állították össze a programot?
– Halász Örs, a felügyelőbizottság elnöke: Törökbálint főutcájának rehabilitációja természetesen minden törökbálinti lakost érint majd valamilyen formában: kicsiket és nagyokat, időseket és fiatalokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.  A programot is ennek megfelelően állítottuk össze, és igyekeztünk minden korosztálynak a kedvében járni. Az egész napos rendezvény a délelőtti készülődéssel kezdődik. Igazi adventi hangulatot varázsolunk a művelődési ház előtti kis térre. Az adventi korzó a tervek szerint 14 órakor nyitja meg kapuit. Az érkező vendégek megkóstolhatják a sok adventi ínyencséget, a forralt bort, a mézeskalácsot. Eközben a művelődési házban már megtekinthetők lesznek az önkormányzat és a Városfejlesztő Zrt. által közösen kiírt Fő utca – ahogy én szeretném című rajz-mozaik-grafika pályázatra érkezett pályamunkák.
– Mikor kezdődik a hivatalos program?
– Polgármester úr 15 órakor nyitja meg hivatalosan is a rendezvényt, majd a pályamunkák értékelése és a díjkiosztó ünnepség következik. Ezt az eseményt biztosan sokan izgatottan várják majd, hiszen reméljük, hogy sok pályázat érkezik, és a zsűrinek nehéz dolga lesz. Ezt követi az „információs blokk”, amelynek keretében több előadást hallgathatnak meg az érdeklődők Törökbálint fejlesztéséről, jövőjéről.
– Amíg a felnőttek az előadásokat hallgatják, lesz elfoglaltságuk a gyerekeknek is?
– A rajz- és makett pályázatok eredményhirdetésénél mindenképpen számítunk az ifjabb korosztály érdeklődésére is. Az előadások nagyon érdekesek lesznek, úgy gondolom, akár a nagyobb gyerekek érdeklődésére is számot tarthatnak majd. A kisebbeket pedig 16 órától a művelődési ház alsó termeiben Bartha Tóni bábszínház előadása várja, de lesz mesesarok a törökbálinti óvó nénik vezetésével, és adventi kézműves foglalkozás is, Szinkulics Ági néni és a Harmatcsepp Játszóház munkatársainak közreműködésével. A gyerekprogramok várhatóan egészen 19 óráig várják majd az apróbb korosztályt, így a nagyobbak és szüleik nyugodtan részt vehetnek az előadásokon, és a fórumon feltehetik kérdéseiket, beszélgethetnek az előadókkal és a meghívott vendégekkel.
– A gazdag program méltó befejezésének ígérkezik az esti koncert.
– Nagyon örülök, hogy sikerült Zoránt megnyerni a Városfejlesztés Napjának bezárásaként tervezett egész estés koncertre. Zorán a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja. Zenéje megszólít minden korosztályt, az idősebbektől egészen a huszonévesekig, ezért remélem, minden vendégünk élményekkel telve megy haza a rendezvényünkről.
– Milyen stádiumban van a projekt előkészítése?
– Tóth-Deme Miklós vezérigazgató: A zrt. megalakulása megtörtént. Jelenleg folynak az előkészítő munkák. A következő technikai lépés az önkormányzat és a zrt. közötti támogatási szerződés aláírása. Ezután kezdődhet el a kivitelezők pályáztatása.
– Tudunk már pontos dátumokat?
– Mérföldköveket tudunk mondani. A bontási munkálatok előreláthatóan a jövő év elején megkezdődnek, és az első negyedév végén elindulhat az építkezés. Ezt követően körülbelül másfél évünk lesz a teljes projekt kivitelezésére.
– A tervek addig is formálódnak még, hiszen az elképzeléseik szerint a november 27–28-án megrendezésre kerülő városfejlesztő csapatjáték nyertes csapatának ötleteit is beépítik a tervekbe.
– Igen, valóban ez a szándékunk. Remélem, hogy a játék is sok jó ötlettel járul hozzá, hogy az új Fő utcát valóban mindannyian magunkénak érezhessük. A Városfejlesztés Napjára ezért mindenkit szeretettel várunk, és reméljük, minél többen eljönnek, hogy megismerjék ennek a nagy vállalkozásnak a részleteit, értesüljenek az őket érintő eseményekről, és észrevételeikkel segítsék a munkánkat.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!