Kerthelység

2009. okt 30.

Közel a környezethez – tudatosan minden lépést

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Pannon, az ország egyik legnagyobb vállalata kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy környezettudatos törekvései új irodaházában, a Pannon Házban és azon kívül is hangsúlyosan érvényesülhessenek. Ennek jegyében számos olyan kezdeményezést kínál mind kollégái, mind pedig ügyfelei számára, amelyekkel hosszú távon is elősegíthető a környezet megóvása.

A nemrégiben átadott törökbálinti Pannon Házban töltött minden egyes perc gondolkodásra és cselekvésre inspirálja a dolgozókat és a vendégeket, akik valódi huszonegyedik századi környezetben láthatják és tapasztalhatják meg mindazt, amit maga a Pannon és a vállalat jövőközpontú, környezettudatos szemléletmódja jelent. Magyarország egyik legzöldebb irodaháza, bár kétségkívül a legnagyobb, de koránt sem az egyetlen lépés a vállalat életében.
A Pannonnál külön szakember felelős a szén-dioxid-kibocsátás optimalizálásáért, illetve a klímaváltozási stratégia kidolgozásáért. A dolgozók elektronikusan kezelik a dokumentumokat: a beérkező papírok legnagyobb részét digitalizálják, a kimenő dokumentumokat pedig csak közvetlenül a kiküldés előtt nyomtatják ki. Az a kevés papír, amit használnak – mind az irodai, mind pedig az ügyfelekkel kapcsolatos munkában –, újrahasznosított papír. A szelektív hulladékgyűjtés a kommunális hulladékon kívül hatfajta egyéb hulladék gyűjtését teszi lehetővé az iroda minden dolgozója számára. Emellett „Green Billboard” néven külön levelezőlistát indítottak, ahol a munkatársak megoszthatják környezetvédelemmel kapcsolatos információikat, gondolataikat.
Mi is tehetünk érte
A Pannon számára kiemelt fontosságú, hogy szolgáltatásain és portfolióján keresztül ügyfeleit is környezettudatos magatartásra ösztönözze. Augusztusban elérhetővé vált az ügyfelek számára az elektronikus számlaszolgáltatás, amellyel papír- és környezetkímélő módon férhetnek hozzá számláikhoz. Az elektronikus számla egyenértékű a papíralapú számlával, használata jóval egyszerűbb, gyorsabb, segítségével az ügyfelek a számláikat bárhonnan biztonságosan elérhetik. Ez azonban nem az első zöld kezdeményezés az ügyfelek felé. A Pannonnál gondosodnak a visszahozott telefonok szakszerű hulladékkezeléséről, és már többször indítottak árakciót is ennek ösztönzésére.
A készülékek terén is megkezdte hódító útját a környezettudatos gondolkodásmód: a Pannon kínálatában már kapható a nyáron piacra dobott, környezetbarát megoldások sorát felvonultató Sony Ericsson c901 és a Sony Ericsson Naite, illetve a szintén környezetbarát, napelemes Samsung E1107.

További tippek és érdekességek a www.kozelakornyezethez.hu weboldalon olvashatók.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!