Kerthelység

2009. okt 30.

A Városfejlesztés Napja

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

A Városfejlesztő Zrt. munkatársai hozzákezdtek a „Munkácsy Mihály utca – Fő utca projekt” megvalósításához. Az építkezéssel kapcsolatos adminisztratív és műszaki előkészítés mellett nagy gondot fordítanak a lakosság folyamatos tájékoztatására is.

Nagy munka előtt állunk, megújul a teljes Fő utca. Bizonyára mindenkit érdekel, hogy milyen átalakítások lesznek, hogy fog kinézni és működni az új városháza, és lesznek-e új szabadidős, kulturális, bevásárlási lehetőségek?
A fő kérdés azonban, legalábbis az építkezés ideje alatt valószínűleg mégis csak az lesz, hogy hogyan fogunk közlekedni, hol lesz a buszvégállomás, miként lehet majd megközelíteni a Zimándy Ignác Általános Iskolát, a művelődési házat vagy a szanatóriumot; hogy milyen lezárások és terelő útvonalak lesznek. Egyszóval, hogy ez a grandiózus munka hogyan befolyásolja a környéken lakók vagy az ott dolgozók életét az elkövetkező másfél-két évben. Ezekre a kérdésekre választ első kézből a város vezetőitől, valamint a projekt tervezőitől és irányítóitól kaphatnak mindazok, akik ellátogatnak november 29-én, vasárnap délután a Munkácsy Mihály Művelődési Házba, a Városfejlesztés Napja című rendezvényre.
A program szervezői mindenkire gondolnak: érdekes programokat terveznek az egész család számára. Amíg a felnőttek előadásokat hallgathatnak a fejlesztéssel kapcsolatban, és maguk is hozzászólhatnak a témához a lakossági fórumon, addig a kisebbeket filmvetítés, bábszínház és – az advent aktualitásával – kézműves műhely várja Szinkulics Ági néni, valamint a Harmatcsepp Játszóház vezetésével.
Erre a napra tervezik a „Fő utca – ahogy én szeretném” című „rajz–mozaik–grafika–makett” pályázat eredményhirdetését is. A pályázat részletes feltételeit a keretes felhívásban olvashatják.
Éljünk tehát a lehetőséggel! Ismerkedjünk meg a tervekkel! Véleményünkkel, javaslatainkkal segítsük a városfejlesztők munkáját! A szervezők mindenkit szeretettel várnak november 29-én, vasárnap a Városfejlesztés Napján. A részletes programról következő számunkban olvashatnak.

Városfejlesztő Csapatjátékot rendez a British Council a Munkácsy Mihály Művelődési Házban, november 27-én és 28-án délelőtt. 5×5 fős csapatok teszik próbára tehetségüket, kreativitásukat a városfejlesztés és közlekedés szervezés terén. A nyertes csapat tagjai konzultációs lehetőséget kapnak a „Fő utca rehabilitáció” projekt vezetőivel, és ötletükkel maguk is alakíthatják a városképet. A szervezők szeretettel várnak megfigyelőnek minden érdeklődőt az izgalmas játékra!



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!