Kerthelység

2009. okt 30.

Végleg otthon

Írta: admin Kategória: ESEMÉNYEK

Majdnem egy éve már, hogy újságunk képviseletében felkereshettem Nagy Dezsőné Mészáros Ilonka nénit és Dezső bácsit Sashalmon az új otthonukban. Ilonka óvó néni és férje nagy szeretettel fogadott, és jót beszélgettünk azon a napsütéses októberi délelőttön.

Megbeszéltük, hogy az ünnepek után újra meglátogatom őket, hogy tovább hallgathassam érdekes történeteiket arról az ötven évről, amit itt éltek le együtt Törökbálinton a Munkácsy utcai házukban. Aztán elteltek az ünnepek, de mindig közbejött valami. Elszaladt a tavasz, aztán jött a nyári szünet, és újra el kellett halasztanom a látogatást. Aztán késő lett. Férjével, Dezső bácsival szokásos őszi hévízi pihenésüket töltötték, amikor rosszul lett. Kórházba került, és először még sikerült az állapotát stabilizálni, de másodszorra az orvosok már nem tudtak segíteni. Ilonka óvó néni szeptember 28-án végleg hazaköltözött Törökbálintra. Temetésén sok jó ismerőse, barátja búcsúztatta. A szertartást a Lendvai Károly kórus tette emlékezetessé. Közreműködésüket Nagy Dezső bácsi és a család külön is megköszöni. Ilonka néni hite erős volt. Akik ismerték, biztosak lehetnek benne, hogy ő már jó helyen van. Az itt maradottaknak azonban nagyon nehéz. Ötven év közös élet után sok időnek kell még eltelnie, hogy hozzátartozói valahogy megszokják a hiányát. Dezső bácsi mellett szerencsére ott áll a családja, akik csak néhány házzal arrébb laknak, a Sasfészek utcában. Reméljük, az idő majd segít elviselhetőbbé tenni a hiányt, amit Ilonka néni maga után hagyott. Nekünk, törökbálintiaknak is nagyon fog hiányozni.
A család köszöni a Lendvai kórusnak és minden résztvevőnek, hogy eljöttek elbúcsúzni Ilonka nénitől. Dezső bácsi is sokat gondol haza, hiszen az egyik fele most már mindig itt van. Továbbra is szeretné tartani a kapcsolatot, és nyomon követi a kedves ismerősök és a város sorsát. Reméljük, ebben mi is segítségére lehetünk.



Lapozzon bele
november–decemberi számunkba!